.

Congresul 'European eLearning Summit' de la Monte Carlo și Monaco, ce se va desfășura în perioada 2 - 4 decembrie 2002, va convoca vizionari ai companiilor și inovatori din domeniul învățământului electronic din toată Europa. Temele congresului sunt: strategii de e-Learning, evaluarea infrastructurii tehnologice existente pentru integrarea cu succes a tehnicilor de e-learning, dezvoltarea parteneriatelor de afaceri pentru a se atinge o performanță optimă a studiului online, crearea unei culturi a schimbului de cunoștințe prin construirea comunităților online, implementarea de conținut media bogat pentru a-l captiva pe student, crearea unui mediu virtual de instruire prin instrumente de colaborare digitale, modelul de învățare mixt '“ optimizarea diferitelor metodologii de învățare pentru a construi o organizație de educație de succes, promovarea tehnicilor de administrare a cunoștințelor avansate pentru impact maxim al învățământului electronic.

Oferta e-learning în România
Revenind în România, cursuri de e-learning pentru certificarea profesională Cisco sunt disponibile, acum, prin parteneri de instruire Cisco.
Cisco Systems a anunțat disponibilitatea soft-ului pentru e-learning conceput pentru pregătirea candidaților pentru certificarea Cisco pentru carieră. Succesul Cisco în livrarea de e-learning angajaților și partenerilor săi de distribuție s-a extins, acum, la clienți, printr-o rețea globală de 150 de parteneri în instruirea Cisco. Noile cursuri de instruire, în ritm propriu, oferă partenerilor programului de educație Cisco un avantaj competitiv ce le permite acestora să intre pe piața e-learning. Clienții beneficiază de cel mai recent conținut Cisco și de un proiect instrucțional inovator.
Cisco Networking Academy oferă, pe lângă cunoscutele cursuri de rețele, și cursuri sponsorizate de alte companii din domeniul IT ce s-au arătat interesate de proiect. Astfel, Hewlett-Packard sponsorizează cursurile IT Essentials I și II, cursuri de introducere în tehnologia informațiilor și a transmisiilor de date. Sun Microsystems sponsorizează două tipuri de cursuri, 'žFundamentele Unix' și 'žFundamentele limbajului de programare Java'.
Compania Panduit s-a alăturat proiectului, sponsorizând un curs intitulat 'žFundamentele cablării pentru voce și date'. Pentru 2003, se pregătește, deja, o nouă serie de cursuri, referitoare la 'žFundamentele proiectării de pagini Web', sponsorizat de Adobe Systems.
Printre cei mai recenți parteneri Cisco în instruirea electronică se numără compania PCNET, ce oferă, începând din această toamnă, cursuri intensive - învățare, practică, testare - de rețele, UNIX, JAVA, IT Essentials în parteneriat cu Academia Regională Cisco a Fundației EuRomania (www.academia-internet.ro) la sediile Internet Cafe PCNET de pe Calea Victoriei nr. 25 și Calea Victoriei nr. 136. Instructorii sunt certificați Cisco, certificarea finală are recunoaștere internațională, iar prețurile variază între 70 USD (pentru elevi, studenți și șomeri), 140 pentru persoanele fizice și 240 pentru persoanele juridice.