.

Cu peste 100.000 de utilizatori înregistrați pe forum,
portalul http://portal.edu.ro/este unul dintre cele mai vizitate site-uri din România.

Devenit deja o sursă esențială de obținere a informațiilor complete și în timp real, pentru elevi, cadre didactice, părinți și jurnaliști, http://portal.edu.ro înregistrează un trafic intens în perioada lunilor iunie-iulie când se desfășoară Testele Naționale și Examenul de Bacalaureat, se arată într-un comunicat difuzat de compania SIVECO România miercuri, 4 iulie.

Conform site-ului trafic.ro, portalul SEI care deținea deja supremația la categoria Educație, a ajuns pe locul 2 și la general înregistrând în ultima lună peste 1,5 milioane de vizitatori.

Portalul inițiat de Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului în colaborare cu specialiștii de la SIVECO Romania, cuprinde una dintre cele mai dinamice comunități virtuale.

Cele mai accesate site-uri ale portalului sunt http://admitere.edu.ro,http://bacalaureat.edu.ro și evident http://forum.portal.edu.ro.

Pe site-ul http://admitere.edu.ro viitorii liceeni au putut consulta planul de școlarizare pe anul 2007, înregistrându-se un vârf de trafic pe 29-30 iunie după publicarea rezultatelor finale ale Testelor Naționale.

Vedeta acestor zile rămâne http://bacalaureat.edu.ro,unde după fiecare probă de examen, cei interesați pot afla rezultatele parțiale. Se preconizează că recordul de 287.205 de vizitatori pe zi stabilit în 2006 va fi depășit în 10 iulie, când se vor afișa rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat.

Succesul forumului http://forum.edu.ro se datorează atât utilizatorilor implicați activ în dialogul virtual, pe tema examenelor și în general a educației, dar și specialiștilor de la SIVECO Romania care se ocupă de componenta de administrare a acestuia, și voluntarilor care asigură moderarea și care ajută utilizatorii forumului să se orienteze și să obțină răspunsuri pertinente la întrebări. Promptitudinea răspunsurilor și calitatea informațiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori să posteze un număr impresionat de mesaje. Astfel, cei deja peste 100.000 de utilizatori înregistrați pe forumul portalului SEI au postat 576.500 de mesaje, cu momente în care pe forumul de discuții sunt prezenți peste 4700 de utilizatori simultan.

Obiectivul principal al Portalului Educațional SEI este de a oferi informații utile, în timp real dar și de a-i pregăti pe tineri să facă față viitoarei societăți informaționale. http://portal.edu.ro răspunde nevoii de comunicare a persoanelor dornice de a afla noutăți legate de sistemul de învățământ românesc și rămâne în continuare cea mai accesată sursă de informații online din sfera educațională.