.

Facebook a depășit în luna mai pentru prima dată site-urile Microsoft în Marea Britanie ca număr de utilizatori, urcând pe locul al doilea după Google, datorită interesului populației în vârstă de peste 50 de ani pentru rețelele sociale, potrivit unui studiu al UKOM/Nielsen, preluat de Reuters.

Numărul vizitatorilor Facebook din Marea Britanie a urcat în mai cu 7% față de aceeași lună a anului trecut, la 26,8 milioane, față de 26,2 milioane pentru site-urile Microsoft, MSN, WindowsLive și Bing. În același timp, Google a avut 33,9 milioane de vizitatori unici în Marea Britanie.

Audiența britanică a Twitter a urcat cu circa o treime, la 6,1 milioane de vizitatori.

UKOM/Nielsen notează că numărul de pensionare britanice care au vizitat Twitter s-a dublat după scandalul privind aventurile extraconjugale ale fotbalistului Ryan Giggs.

"Creșterea ratingurilor acestor rețele sociale este generată acum în principal de grupa de vârstă 50+", a declarat directorul general al UKOM, James Smythe.

Facebook a atras în luna mai 140 milioane de vizitatori în Statele Unite (+12%). În Spania, numărul vizitatorilor site-ului a urcat cu 7%, în Franța cu 18%, în Italia cu 26%, iar în Germania cu 72%.