.

Ediția din acest an a Festivalului Științelor se va desfășura din 28 septembrie până pe 3 octombrie și va cuprinde o serie de evenimente pe tematica "orașelor verzi", precizează Agerpres. Organizat de Ambasada Franței, Institutul Francez și Asociația Secular-Umanistă, festivalul va aborda conceptul de "orașe verzi" sub două unghiuri diferite, dar complementare: casele dotate cu panouri solare termice și biodiversitatea urbană. Programul evenimentului cuprinde conferințe, vizite de parcuri naturale și de clădiri 'verzi', proiecții de filme, activități pentru copii și o expoziție pe durata întregii săptămâni, la Institutul Francez din București. Cu acest prilej, Philippe Clergeau, profesor la Muzeul Național de Istorie naturală din Paris, va veni în România pentru a aborda provocările pe care le generează conceptul ecologiei urbane.
 
Festivalul începe, miercuri dimineața, cu o ceremonie de înmânare a premiilor pentru concursul de desen pentru copii între 4 și 7 ani, pe tema "Care este viziunea ta despre un oraș verde?". Evenimentul va continua cu o conferință despre dezvoltarea unor comunități și clădiri cu efect regenerator, prezentată de Monica Ardeleanu, de la ora 18,30, la Academia de Studii Economice.
 
Joi, de la 19,00, la Universitatea Politehnică din București, va avea loc o conferință în cadrul căreia se va vorbi despre renovarea energetică a clădirilor publice și care va fi prezentată de Horia Petran. Vineri, Alexandru Petrișor le va prezenta ecologia și biodiversitatea urbană elevilor de la liceul francez 'Anna de Noailles', înainte ca Philippe Clergeau să evoce importanța naturii în cadrul urban, la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
 
Sâmbătă, Universitatea Politehnică din București va prezenta proiectul clădirilor cu energie pozitivă, în timp ce Asociația Parcului Natural Văcărești va propune o vizită ghidată a parcului. Programul va continua, duminică, cu o vizită a clădirii Solar House Decathlon, realizată de asociația EfdeN, precum și a unei grădini comunitare cu efect regenerator și a clădirilor "verzi" în partea de nord a orașului, organizată de România Green Building Council și Alesonor.
 
Ediția 2016 a Festivalului Științelor se va încheia pe 3 octombrie, cu o dezbatere științifică asupra integrării măsurilor vizând biodiversitatea în arhitectura peisajului, prezentată de Philippe Clergeau la sala Elvire Popesco.