.

În urma preluării de către Siemens Business Services Austria, Forte Business Services participă la informatizarea ultimelor 1.600 de laboratoare școlare din proiectul MEdC, după ce a asigurat echiparea a peste 2.000 de laboratoare informatizate în școli generale, licee și universități.

Informatizarea învățământului românesc a ajuns la apogeu, odată cu implementarea ultimei faze a proiectului demarat de ministerul de resort în urmă cu 3 ani, cu finanțarea Guvernului României. Forte a participat la toate cele 4 faze ale proiectului, asigurând echiparea a peste 2.000 de laboratoare informatizate în școli generale, licee și universități.

În calitate de firmă deținută de grupul Siemens, în urma preluării de către Siemens Business Services Austria, noua companie - Forte Business Services SRL '“ participă și la implementarea ultimei faze a proiectului de informatizare a școlilor românești, care presupune crearea a peste 1.600 de laboratoare școlare răspândite în toată țara.

Printre serviciile furnizate de Forte în cadrul acestui proiect se numără integrarea echipamentelor, pre-instalarea pachetelor software, pregătirea locațiilor (inclusiv cablare LAN), instruirea beneficiarilor și mentenanța echipamentelor.

Experiența și expertiza celor 300 de specialiști ai firmei, prezenți la nivelul întregii țări, prin rețeaua proprie de 10 sucursale și puncte de lucru în fiecare județ, au fost principalele motive pentru care Forte a fost implicat în acest contract.

Pe lângă proiectul MEC, Forte a participat la dotarea Centrului de Date al Ministerului Educației și a contribuit la dezvoltarea Centrului de Competență Linux din cadrul Universității Politehnice București (UPB).

În România, Siemens are tradiție în colaborarea cu UPB, acordând premiile de excelență 'žWerner von Siemens Excellence Awards' (în valoare totală de 7.000 Euro), și burse de masterat pentru anul 2005 (în valoare totală de 12.000 Euro).