.

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București (UPB) - Centrul de Pregătire Resurse Umane, în zilele de 12-13 decembrie 2005 a doua ediție a Forumului Național 'žECONOMIA BAZATĂ PE CUNOAȘTERE', sponsorizat de ORACLE România și MICROSOFT România.

Prima zi a fost dedicată unei dezbateri pe tema: 'žOferta mediului academic versus nevoile mediului de afaceri într-o economie bazată pe cunoaștere';

A doua zi a fost dedicată dezbaterii cu tema: 'žCrearea de avantaje competitive pentru IMM-urile din România prin soluții IT'.

Forumul și-a propus să atragă atenția asupra avantajelor pe care tehnologia informatică și know-how-ul le conferă firmelor într-o societate bazată pe cunoaștere, ca și problemele, constrângerile, reglementările și soluțiile inovative de eficientizare a fluxurilor informaționale, de reducere a costurilor și de creștere a productivității.

La forum au fost invitați să participe reprezentanți ai mediului academic, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, întreprinderilor mici si mijlocii.