.

Reprezentanții Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Marius Constantin Fecioru, Secretar de Stat, Ionut Negrescu, Secretar General Adjunct și Radu Bogdan Savonea, Director de Cabinet au participat la cea de-a 19-a ediție a evenimentului internațional Global Forum Shaping the Future. Evenimentul s-a desfășurat la Washington D.C. în perioada 7-9 noimebrie 2010.

Alături de oficialii Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a participat și delegația orașului Tirgu Mures condusă de către Dorin Florea, Primarul Municipiului Tirgu Mures.

În cadrul sesiunii dedicate sistemelor de achiziții publice electronice, Radu Bogdan Savonea a susținut o prezentare despre Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) din România. În acest context, reprezentanți ai SUA, Chile, Italia și Coreea de Sud au abordat teme referitoare la sistemele electronice de achiziții publice existente la nivelul acestor țări.

De asemenea, au avut loc întâlniri la nivel înalt între oficialii MCSI și reprezentanții IBM, Oracle, HP, EPS CORP și US Trade and Development Agency (USTDA).

Cu ocazia acestui eveniment, Dorin Florea a demarat discuțiile privind Strategia "Mures Digital", strategie care va fi lansata in data de 9 decembrie, 2010, în Municipiul Tirgu Mures.

Ediția din Washington D.C. a reunit lideri din peste 30 de state din sectorul Public, Privat, Societatea Civila și Comisia Europeană, evenimentul fiind co-organizat de George Washington University cu sprijinul Comisiei Europene.

Cea de-a 18-a ediție a Global Forum a fost organizată în România, fiind și prima oară când acest eveniment a avut loc în Europa de Est.

Global Forum este organizat în fiecare an și este dedicat aspectelor economice, politice și sociale pe care le implică dezvoltarea Societății Informaționale la nivel local și regional. După ediția 2008 cotidianul New York Times l-a apreciat ca fiind echivalentul evenimentului World Economic Forum care se desfășoară anual în Davos, Elveția.