.

Grupul Bosch a anunțat faptul că va trimite un ajutor imediat de un milion de euro în Japonia, în sprijinul victimelor cutremurului și tsunamiului care au lovit Japonia. Banii sunt meniți să spijine activitatea desfășurată de Crucea Roșie Japoneză. Compania germană anunță că urmează să ia și alte măsuri de ajutor, imediat ce va avea o imagine mai clară asupra întinderii prejudiciului și a lucrărilor de reconstrucție necesare.

"Catastrofa din Japonia ne-a șocat pe toți. Această donație este un semn al celei mai profunde simpatii pe care o avem față de poporul japonez", precizează Franz Fehrenbach (foto), președintele Consiliului de administrație al companiei Bosch. Franz Fehrenbach a adăugat că, în prezent, se poate doar ghici amploarea reală a distrugerilor. Din acest motiv, a explicat el, Bosch a decis să amâne orice decizie cu privire la modul în care ar putea ajuta cel mai bine țara și poporul japonez în activitatea de reconstrucție a țării. Bosch este prezent în Japonia de peste 100 de ani. Compania are în prezent aproximativ 8000 de asociați în țară, în 36 de locații. Aceștia dezvoltă și fabrică produse pentru diviziile de Tehnologie auto, Tehnică industrială și Bunuri de larg consum și echipamente pentru construcții.

"Suntem profund îngrijorați de amploarea catastrofei din Japonia, cauzată de cutremurul masiv și de tsunami", precizează Franz Fehrenbach. "În urma situației extrem de grave care a apărut cu privire la centralele nucleare, suntem foarte îngrijorați atât pentru asociații noștri, clienții, furnizorii și partenerii Bosch, cât și pentru poporul japonez care a fost foarte afectat de tot ce s-a întâmplat."

Imediat după știrea curtremurului, concernul german a alcătuit două echipe de sprijin în caz de calamitate, stabilite în Germania și Japonia, menite să comunice continuu și să răspundă la toate întrebările asociaților. Conform datelor deținute până în prezent de grupul german, niciun asociat Bosch nu a fost ucis sau rănit la niciuna din locațiile Bosch din Japonia. Pagubele exacte asupra clădirilor sunt încă în curs de evaluare. Firma germană anunță însă că nicio clădire nu s-a prăbușit și nu au existat incendii la niciuna din locațiile sale. Cu toate acestea, concernul german a suspendat pentru moment toate călătoriile de afaceri ale angajaților în Japonia. ’’Bosch a repatriat deja cei aproximativ 300 de expați, care lucrau în Japonia, și pe membrii familiilor acestora. Mulți dintre aceștia au fost triști să plece și extrem de reticenți în a-și părăsi colegii japonezi’’ precizează Fehrenbach.