.

HP Inc. anunță oficial și pe plan local lansarea companiei independente care va cuprinde businessul de imprimante si PC-uri, si se va concentra pe crearea de noi tehnologii menite să îmbunătățească modul de a lucra şi viața în general. “Într-o lume a schimbării, în continuă mișcare, HP se reinventează la nivel de business, dar și la nivel de produse.  <<Keep reinventing>> nu este doar noul slogan al companiei HP Inc., este ceea ce ne determină în permanență să oferim clienților noştri produse, servicii şi soluții inovatoare”, precizează Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.
 
 
HP Inc. inovează categoria de imprimante cu un portofoliu nou de echipamente de imprimare profesionale, ce include:
 
O gamă nouă de echipamente de imprimare HP PageWide, care oferă culori profesionale, cost redus de operare, viteză mare de imprimare, eficienţă energetică mare şi  cele mai bune caracteristici de management al securităţii;
 
Noile echipamente de imprimare OfficeJet Pro, care asigură la preţuri accesibile culori profesionale și o performanță ridicată într-un pachet compact pentru companiile mici;
 
Multifuncționalele LaserJet noi cu performanţe laser ridicate, documente color la calitate profesională și cel mai bun raport calitate-cost pentru tipărirea alb-negru;
HP Secure MPS, servicii de imprimare la cheie, care ajută clienţii să-şi securizeze mediul de imprimare cu cele mai bune capabilități de securitate încorporate.
 
"Tehnologia PageWide redefineşte procesul de imprimare pentru toate tipurile de afaceri, mici sau mari”, precizează Mugur Pantaia. “Echipamentele de imprimare tradiționale nu au reuşit să răspundă fără compromis celor 3 cerințe fundamentale: viteză, calitate şi cost. Tehnologia PageWide îndeplineşte toate aceste trei criterii şi le permite clienților să aleagă soluția corespunzătoare în funcție de nevoile lor de business, la un cost mult mai accesibil”.
 
 
Reinventarea imprimantelor de afaceri cu HP PageWide
 
Tehnologia HP PageWide este o tehnologie de imprimare dovedită, fiabilă şi scalabilă dezvoltată de HP, care a livrat peste 140 de miliarde de pagini digitale de înaltă calitate, prin intermediul imprimantelor HP, inclusiv imprimante de format mare și echipamente de tip web-press. La începutul anului viitor, HP va extinde și mai mult utilizarea tehnologiei PageWide pentru a redefini piaţa copiatoarelor cu un nou portofoliu de imprimante și echipamente multifuncţionale (MFP) de format A3.
 
Noul portofoliu de imprimante HP PageWide pentru mediul de afaceri va fi disponibil prin intermediul partenerilor de distribuţie și al magazinelor de desfacere selectate. În plus, va crește și numărul de dispozitive „Managed”, proiectate pentru partenerii de tip contractual şi pentru servicii de imprimare la cheie. 
 
 
Astfel partenerii HP de tip contractual vor putea oferi servicii de imprimare la costuri scăzute cu consumabile HP de mare capacitate, garanție extinsă la 3 ani pentru capul de imprimare, viteze şi volume de imprimare recomandate mai mari la anumite modele, precum și integrarea cu aplicații terțe şi cu HP JetAdvantage Management.
 
Produse noi adăugate gamelor HP Officejet Pro și LaserJet Pro
 
Portofoliul extins de echipamente de imprimare pentru afaceri, include şi noile produse din gamele HP Officejet Pro și HP LaserJet, extinzând opţiunile disponibile pentru clienţi.
 
Seria de imprimante HP Officejet Pro 8000 are caracteristica „HP Print Design Forward”, care oferă viteze mari într-un design minimalist. Noile imprimante OfficeJet includ, de asemenea, caracteristici de securitate și de administrare îmbunătățite. 
 
Noile produse LaserJet oferă clienților calitate şi viteză de imprimare superioare şi utilizează cartușe de toner HP originale dotate cu tehnologia JetIntelligence.
 
Reinventarea protecţiei cu HP Secure Print Services 
 
Totodată, HP lansează serviciul de administrare a imprimărilor „HP Secure MPS”, un nou serviciu de imprimare la cheie care se concentrează asupra securității informatice. „HP Secure MPS” oferă experților de securitate posibilitatea de a securiza mediul de imprimare cu o soluție completă, care le permite menținerea şi actualizarea politicilor de securitate pentru a adresa amenințările noi, precum şi reglementările legale în continuă evoluție.
 
Caracterisiticile avansate HP Secure MPS includ:
 
capabilităţi de “self-healing” pentru echipamentele din gama Enterprise şi Managed
 
Software de securitate pentru a detecta ameninţări, precum și de a proteja, monitoriza și administra flota de imprimante
 
Criptarea datelor pentru a proteja mai bine datele confidenţiale
 
Raportare pentru audituri de conformitate
 
Expertiză de securitate pentru a co-dezvolta un plan de securitate cuprinzător de imprimare
 
HP și-a actualizat, de asemenea, software-ul „HP JetAdvantage Security Manager”, o soluție de securitate ce se conformează politicilor standard în industrie. Această caracteristică permite clienţilor să vadă care dintre imprimantele lor sunt protejate de securitatea avansată a imprimantei HP, inclusiv: protecţie HP Sure Start BIOS, whitelisting și detecţie a intruziunilor la timp. 
 
Noile imprimante de business HP PageWide includ:
 
Seria HP PageWide Enterprise Color include HP PageWide Enterprise Color 556 sfp şi HP PageWide Enterprise Color MFP 586. Aceste imprimante sunt proiectate pentru grupuri de lucru de până la 15 utilizatori din întreprinderile mici, mijlocii și mari care imprimă până la 15.000 de pagini pe lună, cu o viteză de imprimare de până la 75 de pagini pe minut. Imprimanta HP PageWide Enterprise Color MFP 556 va fi disponibilă de la jumătatea lunii aprilie și se vinde la preţuri începând cu 727 €. HP PageWide Enterprise Color MFP 586 va fi disponibilă de la jumătatea lunii aprilie și se vinde la preţuri începând cu  1922 €.
 
Seria HP PageWide Pro 500 include HP PageWide Managed P57750dw MFP şi HP PageWide Managed P55250dw sfp. Aceste imprimante sunt concepute pentru întreprinderile mici și grupurile de lucru care imprimă până la 6.000 de pagini pe lună, cu viteze de imprimare de până la 70 de pagini pe minut. Seria PageWide Pro 500 va fi disponibilă din luna aprilie ca parte din contractele de MPS.
 
Seria HP PageWide Pro 400 include HP PageWide Pro 452dw sfp şi HP PageWide Pro MFP 477dw. Aceste imprimante sunt proiectate pentru întreprinderi mici și grupuri de lucru care imprimă până la 4.500 de pagini pe lună, cu viteze de imprimare de până la 55 de pagini pe minut.  Seria PageWide 400 va fi disponibilă din luna aprilie cu preţuri începând de la 399 €.
 
Seria HP PageWide 300 include HP PageWide 352dw sfp şi HP PageWide MFP 377dw. Aceste imprimante sunt concepute pentru întreprinderile mici și grupurile de lucru de imprimare care imprimă până la 3.000 de pagini pe lună, cu viteze de imprimare de până la 45 de pagini pe minut . Seria PageWide 300 va fi disponibilă din luna iunie la preţuri începând de la 299 €.
 
Noile echipamente de imprimare OfficeJet Pro includ:
 
Echipamentele HP OfficeJet Pro 8210 oferă imprimare de calitate profesională cu costuri cu până la 50 % mai mici pe pagină decât laserele. Imprimantele HP OfficeJet Pro 8720/8725/8730 All-in-One  dispun de revoluţionarul HP Print Forward Design, oferind o productivitate de birou extraordinară, cu viteze mari pentru imprimare şi scanare faţă-verso, cu manipularea hârtiei ca în cazul imprimantelor laser; in acelasi timp sunt şi ergonomice şi ajută la păstrarea spaţiului birourilor. Imprimantele HP OfficeJet Pro 8730 All-in-One şi HP OfficeJet Pro 8210  HP OfficeJet includ și caracteristici de administrare şi securitate îmbunătăţite (de exemplu PCL5 și PCL6) . Seria OfficeJet Pro 8700 va fi disponibilă din luna mai, cu preţuri începând de la 199 €. OfficeJet Pro 8210 va fi disponibilă din luna mai la preţul de 129 €.
 
Pentru micro-întreprinderi şi PFA-uri care imprimă până la 800 de pagini pe lună, imprimantele HP OfficeJet Pro 6960/6970 All-in-One oferă o imprimare de calitate profesională la mai puţin de jumătate din costul de imprimare laser. Seria Pro OfficeJet 6900 va fi disponibilă din luna iunie, cu preţuri începând de la 149 €.
 
Noile imprimante HP LaserJet includ:
 
HP LaserJet Pro M501 este o imprimantă monocrom, pentru întreprinderile mici și mijlocii sau grupuri de lucru care imprimă până la  6.000 de pagini pe lună. Aceasta oferă cea mai bună performanţă din clasa sa, inclusiv cea mai rapidă primă pagină imprimată din modul „ready”, cea mai rapidă primă pagină din modul „sleep” și cea mai bună eficienţă energetică. Seria HP LaserJet Pro M501 va fi disponibilă din luna aprilie cu preţuri începând de la 490 €.
 
HP Color LaserJet Pro MFP M377dw este o imprimantă color multifuncţională pentru întreprinderile mici și mijlocii sau grupuri de lucru care imprimă până la 4.000 de pagini pe lună şi au nevoie de printuri color de calitate profesională. Modelul MFP compact 3-in-1 oferă cea mai bună performanţă din clasa sa, inclusiv cea mai rapidă primă pagină modul „ready”, cea mai rapidă imprimare duplex  și eficienţă energetică ridicată. Seria HP Color LaserJet Pro MFP M377 va fi disponibilă din luna aprilie cu preţuri începând de la 399 €.