.

HP a anunțat luni, 3 septembrie 2007 că va acorda premii în echipamente și bani cash în valoare de peste 160.000 USD pentru 5 organizații de învățământ în cadrul programului  HP Technology for Teaching Leadership 2007. Noutatea programului vine din faptul că accentul este pus pe utilizarea IT-ului ca metodă de învățare, mai degrabă decât pe inițierea tinerilor să folosească tehnologia.

Programul K-12

În România, școlile care au beneficiat de acest program au fost Colegiul Național "I.L. Caragiale" din București și Colegiul Tehnic de Construcții și Arhitectură "Christian Kertsch" din Brașov. Valoarea premiilor acordate pentru fiecare scoală a fost de peste 21.000 USD.

În cadrul proiectului K-12, fiecare scoală a primit 10 Laptopuri HP, un cart mobil pentru laptopurile HP, un Tablet PC HP, o cameră digitală HP, o imprimantă HP multifuncțională all-in-one, un proiector multimedia HP și un acces point HP cu card wireless.

Inițiativa HP Technology for teaching Grant sprijină profesorii să integreze tehnologia în cadrul orelor de predare pentru a ajunge la o îmbunătățire vizibilă a rezultatelor muncii lor. În plus, acțiunea urmărește realizarea unui proiect de integrare a tehnologiei cu o anumită temă sau focus, cu rezultate precise, nu doar o simplă integrare a tehnologiei.

Aproximativ 100 de școli din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa au fost selectate să ia parte la acest program, pentru realizarea proiectului propus.

Programul Higher education

HP a acordat Universității Politehnice, Facutatea de Electronică, Telecomunicații și IT, Catedra de Electronică Aplicată și Ingineria Informației un grant în valoare de aproximativ 55.000 USD în echipamente și cash. Grantul a constat într-o serie de produse HP pentru o sală de studiu și un instructor, mai exact: o soluție HP Tablet PC cu Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, o stație HP "tablet docking" cu drive optic DVD –CDRW, un acces point HP cu card wireless, un cart pentru 20 de laptopuri HP, o cameră digitală HP all-in-one, cu capacități de imprimare inkjet. De asemenea, HP a acordat coordonatorului de proiect un fond de 15.000 USD, pe care îi poate folosi pentru realizarea proiectului.

Atragerea și menținerea tinerilor în cadrul programelor de educație din domeniile tehnice este o provocare tot mai mare. De aceea, inițiativa își propune să fie un catalizator pentru utilizarea inovațiilor tehnologice în educație si sprijină crearea unei comunități globale formate din facultățile care folosesc în mod inovativ tehnologia.

HP se implică și în susținerea tinerilor aflați la început de drum profesional - astfel a luat naștere programul GET-IT, "Curs de pregătire antreprenorială prin IT". Prin  intermediul GET-IT, HP oferă echipament informatic pentru două organizații din România care sprijină tinerii și asigură cursuri de îndrumare profesională pentru formatorii lor. Organizațiile AIESEC Centers București și Iași și Asociația Copiii Satelor au beneficiat de echipamente și cash în valoare de aproximativ 21.000 USD.

Programul are ca obiectiv pregătirea tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani pentru a dezvolta abilități care să le permită obținerea unor posturi calificate sau crearea și conducerea propriei lor afaceri.

Începând cu anul 2004, HP a contribuit cu suma de 44 milioane USD în cadrul programului HP Technology for Teaching pentru mai mult de 850 de unități școlare din toată lumea. În ultimii 20 de ani, HP a contribuit cu peste 1 miliard USD în cash și echipamente la îmbunătățirea unor școli, universități, organizații caritabile și ONG-uri din întreaga lume.