.

Huawei a lansat la IFA modelul Ascend Mate7, care impresionează cu ecranul său FHD de 6 inci, corpul subțire, de doar 7,9 mm, procesorul octa-core și bateria de 4100 mAh. "Ziua de astăzi marchează sosirea celei mai rapide și mai convingătoare experiențe de utilizare pentru consumatori a unui smartphone Huawei cu ecran mare. Este un simbol al angajamentului nostru continuu de a "Face posibil" ca oamenii de pretutindeni să se bucure de produsele noastre de calitate premium", precizează Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. "Huawei Ascend Mate7 conduce de fapt categoria ecranelor mari datorită performanțelor, a impresionantei eficiențe a energiei, precum și a confortului remarcabil oferit de tehnologia superioară de deblocare cu o singură atingere folosind amprenta." Mai mult, datorită noii tehnologii de deblocare printr-o singură atingere cu ajutorul amprentei și a interfeței EMUI 3.0, Ascend Mate7 face mult mai ușoară experiența de utilizare, pentru ca utilizatorii sa trăiască la maxim fiecare moment. Ascend Mate7 este cel mai recent smartphone cu ecran mare lansat de Huawei și ilustrează ambițiile mari ale companiei, situată pe locul trei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel mondial.

Performanță inteligentă

Lăudându-se cu o configurație octa-core, Ascend Mate7 are un procesor Huawei Kirin 925  inteligent, format din patru procesoare mari A15 1.8 GHz și patru procesoare mici A7 1.3 GHz, care sunt activate în diferite configurații, în funcție de energia pe care o aplicație sau o funcție o necesită, pentru a permite smartphone-ului să își gestioneze mai inteligent resursele.

Ascend Mate7 economisește până la 50% din baterie, prin utilizarea în mod automat a unor nuclee mai mici, A7, pentru a folosi eficient energia în cazul aplicațiilor standard pe care consumatorii le folosesc cel puțin 80% din timp și recurge la un nucleu A15, mai mare, în timpul solicitării intensive, cum ar fi în cazul jocurilor. De asemenea, procesorul va activa automat nuclee suplimentare atunci când detectează că 85% din 95% din capacitatea de procesare a unui singur nucleu este utilizată.

Ascend Mate7 este probabil primul smartphone de 6 inci de pe piață, care permite accesul instant datorită amprentei printr-o singură atingere, pentru a pune capăt efortului de a introduce parola. Această tehnologie permite utilizatorilor să deblocheze telefonul cu cel puțin 80% mai repede decât dispozitivele care folosesc o opțiune de recunoaștere mai lentă.

Situat pe partea din spate a telefonului și măsurând 9,16 mm x 9,16 mm, cititorul suportă memorarea a până la 5 seturi diferite de amprente, care pot fi alocate atât modurilor normale, pentru proprietarul telefonului, cât și modurilor pentru utilizatori ocazionali, astfel încât un utilizator poate schimba oricând modurile, pentru a îmbunătăți securitatea fișierelor private, a aplicațiilor sau a informațiilor legate de plăți.

Acest model are o rată mai mare, de 506 PPI, pentru a spori acuratețea cititorului chiar și când este utilizat cu degetele umede sau în condiții de ploaie ușoară, asa că nu este nevoie de glisarea repetată pentru a putea debloca dispozitivul. Tehnologia ARM TrustZone stochează, de asemenea, datele criptate ale amprentei în procesor, utilizând SecureOS, pentru o mai bună protecție și împiedică accesul direct al terțelor părți.

Dispunând de cea mai rapidă conectivitate LTE, Cat6 și cu o viteză de descărcare de până la 300 Mbps, Ascend Mate7 permite descărcarea filmelor HD în mai puțin de 30 de secunde. Având o baterie Li-Polymer de 4100 mAh, Ascend Mate7 a reușit să integreze o baterie impresionantă într-un corp subțire, pentru mai mult de două zile de utilizare normală non-stop. Datorită tehnologiei de economisire a energiei, proprietară Huawei, Ascend Mate7 oferă trei moduri de economisire a energiei - economisirea normală, inteligentă și ultra economisirea de energie.

Stil și substanță

O apariție rară printre smartphone-urile de această dimensiune, Ascend Mate7 este produs din metal în proporție de peste 95% și are o structură interioară dintr-un aliaj de aluminiu puternic pentru reducerea căldurii. Subțire, de doar 7,9 mm și cu o greutate de 185 g, modelul are un spate ergonomic curbat, ce permite utilizarea mai ușoară a telefonului cu o singură mână. Ascend Mate7 va fi disponibil în trei culori elegante: argintiu, negru și auriu.

Cu un ecran FHD in-cell LTPS, de 6 inci, care consumă mai puțină energie și tehnologia JDI Nega-NEO, ce permite un raport impresionant al contrastului de 1500:1, Ascend Mate7 redă imagini incredibil de clare. Smartphone-ul are o cameră principală care poate imortaliza mult mai bine fotografiile de la petrecerile unde lumina este scăzută și asta datorită celei de-a 4-a generații de senzor Sony BSI, dar și a deschiderii f/2.0. În plus, camera frontală de 5MP dispune de un obiectiv de top non-sferic, cu o rezoluție mult mai bună și o distorsiune a imaginii mult mai mică.

Simplitate intuitivă

Ascend Mate7 vine cu EMUI 3.0, noua versiune a interfeței intuitive Huawei, care permite operarea mai ușoară a telefonului cu o singură mână și care are un aspect nou al întregii interfețe software. În plus, se adresează în mod intuitiv și activ nevoilor de zi cu zi, prin detalii vizuale practice și atrăgătoare de design, cum ar fi convergența funcțiilor-cheie de apelare ale smartphone-ului, contactelor, mesajelor, acum fiind mult mai ușor să treci de la una la alta, cu o singură glisare orizontală.

Disponibilitate și accesorii

Prețul de vânzare recomandat pentru Huawei Ascend Mate7 (2GB RAM și 16GB ROM) este de 499 de euro, în timp ce modelul premium Huawei Ascend Mate7 de 3GB RAM și 32GB ROM va costa 599 de euro. Telefonul va fi disponibil în mai mult de 30 de țări, inclusiv în China, Hong Kong, Marea Britanie, Italia, Germania, Franța și Spania, începând cu octombrie 2014, urmând să fie comercializat ulterior și pe alte piețe. Accesoriile incluse vor fi căștile de anulare a zgomotului UltimoPower Active, care reduc zgomotul cu până la 15-30 db și, disponibilă pentru prima dată, încărcarea bateriei interne în momentul în care este conectată la un alt smartphone și care poate permite două ore de utilizare în timp ce este conectată la alte dispozitive, precum și o husă din piele, dar și un stand de încărcare care transformă smartphone-ul într-o ramă foto digitală.

Despre Huawei
Huawei este unul din principalii furnizori globali de solutii in domeniul IT&C. Prin dedicarea catre inovatia centrata spre consumatori si parteneriate cheie, Huawei este capabil sa ofere avantaje complete in ceea ce priveste retele de telecomunicatii, echipamente si cloud computing. Obiectivul companiei este de a aduce maximum de valoare pentru operatori telecom, companii si consumatori oferind solutii si servicii competitive. Produsele și serviciile Huawei sunt folosite în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii.