.

În cadrul expoziției Huawei Roadshow 2018, Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, a readus la București, într-un camion personalizat, cele mai noi și performante tehnologii din domeniul IT&C. În această perioadă, caravana ce înglobează cele mai noi tehnologii marca Huawei urmează un circuit în țările nordice și în Europa Centrală și de Est, iar România a fost a doua destinație după Polonia, fiind din nou inclusă pe traseul acestei expoziții. „Prin acest eveniment ne propunem să punem în prim-plan inovațiile în domeniul IT&C, printr-o privire de ansamblu a transformărilor digitale ce au loc atât pe piața locală, cât și pe cea internațională. Premierele din cadrul acestui roadshow sunt tehnologia 5G și echipamentele aferente unui site radio complet, împreună cu echipamentul de la client, lansat în premieră mondială la MWC Barcelona în februarie 2018, precum și soluții complete  pentru rețele mobile private ce au la bază tehnologii 4G precum “Rapid eLTE” în caz de dezastre sau situații de urgență”, precizează Vlad Doicaru, Enterprise Director al Huawei Romania.
 
Cum piața locală de IT&C este dinamică și într-o continuă expansiune,  unde zi de zi apar tot mai mulți tineri profesioniști, România este considerată una dintre țările în care dezvoltarea noii generații de talente locale  este strâns legată de accesul la tehnologia de ultimă oră.
 
 
Huawei Roadshow este o tradiție așteptată în întreaga lume, traseul devenind mai complex și numărul orașelor vizitate crescând de la an la an. Camionul Roadshow personalizat pentru a găzdui tehnologiile Huawei a debutat în 2009, cu prezentări și demonstraţii diferite în fiecare an, iar în 2018 a putut fi vizitat in perioda 7 - 11 mai, și  în București. 
 
 
Huawei este prezentă pe piața din România din anul 2003, contribuind prin obiective de dezvoltare sustenabilă pe termen lung la modernizarea industriei de telecomunicații. Cum investiția Huawei Romania nu se rezumă doar la tehnologie, ci este concentrată pe oameni, în prezent, în cadrul companiei există peste 1.500 de angajați, iar peste 78% dintre aceștia sunt de pe piața locală. 
 
 
Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa îmbunătățească viața și să crească eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii.
 
 
Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.