.

IBM România a organizat evenimentul „IBM MidMarket Day", eveniment în cadrul căruia specialiștii IBM au prezentat cele mai noi tendințe și tehnologii pentru companiile midsize. Cu această ocazie a fost prezent la București inclusiv „IBM Systems & Technology Truck" unde specialiștii IBM au susținut demonstrații și prezentări despre ultimele sisteme și tehnologii IBM.

IBM Systems & Technology Truck este o mașină expoziție, special echipată, care beneficiază de toate facilitățile necesare pentru realizarea de prezentări și demonstrații ale sistemelor expuse. În turneul său prin Europa, IBM Systems & Technology Truck staționează în România în perioada 3-20 mai, orașele vizate fiind: Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov, București, Constanța, Iași. Clienții IBM din aceste zone ale țării sunt invitați să viziteze truck-ul, inclusiv să asiste la prezentările susținute de experții IBM.

În cadrul IBM Technology Truck experții IBM au oferit demonstrații referitoare la soluțiile de virtualizare, management al sistemelor, soluții BladeCenter, dar și al soluțiilor software de ultimă generație, precum Tivoli, Coremetrics, LotusLive și Rational.

Printre soluțiile și tehnologiile IBM prezentate menționăm:

Storwize V7000

IBM Storwize V7000 a fost creat pentru a administra eficient și economic fluxul de date din companii, astfel încât datele să poată fi furnizate rapid unor activități precum procesarea tranzacțiilor – dată fiind creșterea volumului de tranzacții online prin folosirea dispozitivelor mobile. Sistemul IBM Storwize V7000 ajută la simplificarea operațiunilor administrative cum ar fi instalarea și gestionarea. Noul sistem poate reduce spațiul ocupat de sistemele de stocare cu până la 67% față de sistemele competitorilor, permițând o dezvoltare ulterioară a sistemului. IBM Storwize V7000 include o serie de aplicații software integrate pentru stocare eficientă, ce nu mai obligă clientul să achiziționeze software separat sau să trebuiască să aleagă între preț și performanță.

vSphere 4 și platformele unice eX5

Companiile cu infrastructuri dinamice, adaptabile și flexibile se pot concentra asupra reducerii costurilor, administrării riscurilor și îmbunătățirea calității serviciilor. O componentă critică a infrastructurii dinamice este virtualizarea. Creată pentru a simplifica, consolida și îmbunătați flexibilitatea și performanțele în clustere de servere, soluții de stocare a datelor și rețele informatice, virtualizarea poate îmbunătăți utilizarea resurselor companiei; poate reduce complexitatea și costurile operațiunilor; poate ajuta compania să raspundă rapid și eficient la schimbările din mediul economic. Folosind vSphere 4 și platformele unice eX5 companiile pot implementa mai multe calculatoare virtuale pe fiecare server și pot consolida operațiunile pentru a elimina redundanțele și pentru a îmbunătăți controlul asupra sistemelor.

IBM Systems Director reprezintă plaforma de management necesară construirii sistemelor inteligente. IBM Systems Director este parte integrală a portofoliului IBM Smarter Systems și permite integrarea sistemelor folosind aplicații Tivoli și platforme de management. IBM Systems Director oferă un singur punct de control, ajutând la reducerea complexității și costurilor de administrare pentru sistemele IT. Folosind IBM Systems Director personalul IT poate optimiza resursele de calcul, poate răspunde rapid la cerințele de business și poate obține un nivel mai bun de servicii de management.

De asemenea, IBM a anunțat îmbunătățiri ale soluției IBM Information Archive For Email, Files și eDiscovery, o soluție de arhivare pre-instalată și pre-configurată. Folosind sisteme hardware, aplicații software și servicii integrate, tehnologia poate reduce costurile de instalare și implementare a unei arhive de stocare cu până la 70%, față de implementarea separată a soluției. Conform evaluărilor IBM, această soluție poate fi implementată în câteva zile.

IBM a anunțat o nouă soluție de stocare pe bandă magnetică și soluții îmbunătățite de arhivare și deduplicare create pentru a ajuta clienții să stocheze eficient datele și să extragă informații utile din volume mari de date. IBM continuă să investească în dezvoltarea soluțiilor de stocare bazate pe bandă magnetică, deoarece reprezintă o modalitate eficientă și convenabilă de a stoca volume mari de date. De asemenea, au fost anunțate șapte îmbunătățiri semnificative la portofoliul de soluții de stocare pe bandă magnetică și de soluții de arhivare, printre care se numără primul sistem de biblioteci bazate pe bandă magnetică ce oferă peste 2,7 exabytes de stocare automată, la costuri reduse – capacitate suficientă pentru a stoca de trei ori volumul de date mobile generat în Statele Unite în 2010.

IBM – Leader în Tehnologie

IBM a investit continuu în cercetare și dezvoltare, peste 6 miliarde de dolari anual, chiar și în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic; a realizat parteneriate cu clienții săi pentru a ajuta la progresul societății, tehnologiei și mediului de business.

Pe 16 iunie 2011, IBM a marcat 100 de ani de la înființarea companiei, aniversare atinsă de foarte puține companii, și unică în domeniul IT. Celebrarea celor 100 de ani IBM este în strânsă legătură cu viziunea IBM Smarter Planet și modalitatea prin care IBM dorește să transforme lumea într-una mai inteligentă.

Invențiile IBM precum: memoria calculatoarelor, calculatoarele personale, unitățile floppy disk, unitățile hard disk, CD-urile reinscriptibile, bazele de date relaționale și standardele pentru protecția informațiilor pe calculatoare - stau la baza industriei tehnologice de astăzi și ilustrează modul în care IBM a transformat lumea modernă. Inventatorii IBM încep următorii 100 de ani de inovații – creând tehnologii și soluții pentru o planetă mai inteligentă.