.

Intel Corporation a anunțat o serie de progrese privind întreaga sa activitate din industria smartphone-urilor, inclusiv semnarea unui parteneriat pe mai mulți ani cu privire la mai multe tipuri de dispozitive cu Motorola Mobility*, Inc. și a oferit informații cu privire la un smartphone Lenovo* bazat pe noua platformă a procesorului Intel Atom. Mai multe smartphone-uri bazate pe noul procesor Intel Atom urmează să apară pe piață în 2012.

"Cele mai bune tehnologii de computing Intel se extind acum și în domeniul smartphone-urilor. Colaborarea noastră cu Lenovo și Motorola Mobility va ajuta la integrarea procesoarelor Intel în smartphone-uri și la crearea unei fundații solide începând cu 2012", precizează Paul Otellini (foto), Președinte Intel și CEO.

Otellini a făcut anunțurile în timpul discursului susținut în cadrul ediției din acest an a International Consumer Electronics Show. De asemenea, CEO-ul Intel a oferit informații despre modul în care Ultrabook a fost primit de către utilizatori și a descris modul prin care compania dezvoltă produse și tehnologii pentru a oferi performanțe superioare unei arii largi de dispozitive de computing.

Tehnologiile de computing Intel integrate în smartphone-uri și tablet PC-uri

CEO-ul Intel a discutat și despre procesorul Intel Atom Z2460, cunoscut anterior sub numele de cod "Medfield", care a fost creat special pentru smartphone-uri și tablet PC-uri și oferă performanță ridicată și o mai mare eficiență energetică.

Sanjay Jha, Chairman și CEO al Motorola Mobility, s-a alăturat lui Otellini pe scenă și împreună au detaliat relația strategică dintre cele două companii. Parteneriatul include smartphone-urile pe care Motorola va începe să le livreze în a doua jumătate a acestui an, terminale care vor integra procesoare Intel Atom și vor rula pe platforma Android*. Colaborarea, care acoperă de asemenea și tablet PC-uri, combină leadership-ul companiei Intel în materie de tehnologii bazate pe siliciu și inovații din industria computerelor cu experiența companiei Motorola în materie de design-uri de echipamente mobile.

Liu Jun, Vice Președinte Senior al Lenovo și Președinte al Mobile Internet and Digital Home, a urcat de asemenea pe scenă alături de Otellini, pentru a prezenta smartphone-ul Lenovo K800* bazat pe tehnologia Intel și care folosește sistemul de operare Android. Liu Jun a afirmat că smartphone-ul K800 va fi disponibil în China în cel de-al doilea trimestru și va funcționa pe rețeaua de 21 Mbs a China Unicom. Smartphone-ul folosește procesorul Z2460 Intel® Atom™ cu tehnologie Intel® Hyper-Threading, suportă HSPA și dispune de platforma Intel® XMM™ 6260. Ca interfață, modelul folosește Lenovo LeOS.

Otellini a declarat că dezvoltarea celor mai bune experiențe mobile este o prioritate pentru Intel. Michael Bell, General Manager al Mobile and Communications Group la Intel, a urcat pe scenă alături de Otellini și a prezentat tehnologia Intel® Smartphone Reference Design. Aceasta dorește să micșoreze timpul și costul de producție pentru dezvoltatorii de telefoane mobile și operatori. Cei doi oficiali Intel au prezentat un smartphone cu funcții multiple, care este subțire, are un ecran tactil de 4,03", precum și două camere foto de 8 megapixeli cu capabilități avansate, inclusiv modul "burst", care le permite utilizatorilor să facă 15 fotografii în mai puțin de o secundă.

Prin prezentarea aplicației Angry Birds* pe telefon, Bell a demonstrat că smartphone-ul dotat cu tehnologie Intel poate rula o mulțime de aplicații pentru Android, dar și pentru alte sisteme de operare.

Otellini a declarat că Intel va stabili noi standarde în segmentul tablet PC-urilor prin compatibilitatea cu milioane de aplicații și dispozitive deja existente pe piață. Pe scena de la CES 2012 a fost prezentat în premieră procesul Intel Atom pe 32nm pentru tablet PC-uri și alte dispozitive hibride care rulează pe Windows* 8, cu nume de cod "Clover Trail."

Ultrabook va redefini complet PC-urile

Intel este din nou promotorul reinventării computing-ului personal, prin intermediul creării unei noi categorii de dispozitive. Ultrabook-urile oferă o experiență de computing fără precedent, totul fiind integrat într-un design subțire și elegant.

În doar opt luni, beneficiind de suportul utilizatorilor și al companiilor, Ultrabook-urile s-au făcut rapid remarcate, până în prezent fiind dezvoltate peste 75 de design-uri ultrasubțiri, ultrarapide și sigure.

Pentru exemplificare, Jeff Clarke, Vice Chairman al Global Operations și al End User Computing Solutions la Dell*, a urcat pe scenă alături de Otellini și a prezentat primul Ultrabook al companiei Dell. Denumit XPS 13* și folosind un procesor Intel® Core™ i7, modelul cântărește 1,35kg, are o durată de viață a bateriei de până la 8 ore și va fi disponibil începând cu luna februarie.

Intel se angajează să continue dezvoltarea experienței de computing. Anul acesta inginerii companiei vor accelera procesul de dezvoltare al Ultrabook-ului prin intermediul celei de-a treia generații a procesoarelor Intel Core, cunoscute sub numele de cod "Ivy Bridge", și prin intermediul tranzistorilor revoluționari Intel pe 22nm, 3-D Tri-gate.

Această nouă generație de dispozitive va extinde experiența de computing dincolo de tot ceea ce s-a realizat până în acest moment. În timpul speech-ului de la CES au fost prezentate două Ultrabook-uri cu procesoare "Ivy Bridge".

CEO-ul Intel a afirmat că noile echipamente vor fi mai sigure și vor oferi o performanță ridicată, totul fiind integrat într-un design ultrasubțire. De asemenea, reprezentantul Intel a mai precizat că Ultrabook-urile vor deveni platforma premium prin intermediul căreia Windows* 8 va redefini modul prin care utilizatorii folosesc sistemul de operare Windows.

Aplicații create special pentru Ultrabook-uri sunt disponibile pentru download în Intel AppUpSM, centrul unde utilizatorii pot găsi cele mai noi programe pentru sistemele lor. Intel a anunțat semnarea unui parteneriat strategic cu Technicolor*, care vizează M-GO. M-GO permite ca filmele HD, conținutul digital premium pentru televizoare, filmele, muzica și aplicațiile să fie folosite pe Ultrabook-uri sau alte echipamente bazate pe tehnologia Intel și care dispun de Intel® Insider™. Soluția va fi disponibilă din al doilea trimestru al anului. M-GO va oferi utilizatorilor filme și show-uri TV ale celor mai importante studiouri de la Hollywood și va permite rularea de conținut premium HD de către diverse echipamente. Totul se realizează prin intermediul unei singure platforme securizate.