În cadrul ediției din acest an a Intel International Education Summit, organizat la București pe 19 octombrie, compania Intel a subliniat modalitatea prin care sistemele de educație din Europa și Orientul Mijlociu pot constitui pârghii necesare pentru profesori în a-i ajuta pe elevi să devină mai competitivi la nivel global, utilizând tehnologia. Ediția din 2010 a Summit-ului reprezintă al șaptelea eveniment anual de acest gen organizat de Intel la nivel mondial, care își propune să reunească specialiști din domeniul ITC și al educației pentru a discuta modul prin care tehnologia poate contribui la îmbunătățirea sistemelor educaționale.
Făcând un nou pas înainte în implicarea companiei în educație și inovație, Intel și-a anunțat intenția de a implementa seria de cursuri "Intel Teach – Elements" în versiuni localizate, traduse în limbile franceză, germană, italiană, portugheză, română, rusă și turcă, începând cu trimestrul al patrulea al anului 2010.
"Cu aceste noi cursuri Intel Teach ne putem alinia strategia la așteptările sistemelor de educație, pentru a oferi conținut mai scurt, interactiv și oportun, care să susțină într-o măsură mai mare educația bazată pe proiecte, caracteristică secolului al XXI-lea", precizează Danny Arati, Education Manager Europe, Intel.
Seria "Intel Teach – Elements" reprezintă o suită de cursuri pentru profesori - scurte, captivante și de mare interes – care explorează în profunzime conceptele moderne de învățare, cum ar fi învățarea bazată pe proiecte, evaluarea abilităților necesare în secolului al XXI-lea sau colaborarea cu instrumentele Web 2.0. Printre avantajele acestor serii online se numără: dezvoltare profesională rapidă pentru profesorii ocupați; posibilitatea de a oferi cursuri online în format "față-în-față", dar și conținut accesibil utilizatorului, care poate fi ușor introdus în cursurile respective. Primul curs din serie, "Abordarea Bazată pe Proiecte", își propune să ajute profesorii să îmbunătățească modul în care înțeleg și aplică învățarea bazată pe proiecte, în sălile de clasă moderne. Cursul are 5 module, de la prezentare generală până la definiția proiectelor și planificare potrivită, progres și monitorizare - toate bazate pe necesitățile studenților.
Intel intenționează să extindă în Europa lista de versiuni localizate pentru seria Intel Teach Elements – Abordare Bazată pe Proiecte, incluzând state din Europa Centrală și de Est. "Întrucât Europa Centrală și de Est înaintează cu succes către competitivitate la nivel global, este esențial pentru sistemele de educație din aceste zone să facă față așteptărilor mediului actual și viitor", precizează Danny Arati, în cadrul Intel International Education Summit 2010.
Evenimentul a ajuns la a 7-a ediție și este pentru prima dată când Intel organizează acest summit într-o țară din Europa Centrală și de Est. Evenimentul reunește oficiali guvernamentali, formatori de opinie, specialiști în domeniul educației și profesori din întreaga lume, care discută despre importanța tehnologiei în educație într-o economie bazată pe informație, dar și modalități de îmbunătățire a sistemelor de educație cu ajutorul tehnologiei.