.

Intel Corporation și Ministerul Educației din România au semnat pe 11 ianuarie acordul de cooperare pentru dezvoltarea și implementarea programului Intel Teach, destinat profesorilor din România.

Instituțiile educaționale din România se confruntă în prezent cu o cerere foarte mare pentru programe concentrate asupra îmbunătățirii calității educației, în special programe direcționate către încorporarea tehnologiei în orele de clasă. Adesea profesorii nu au acces la computere și la cursuri de instruire unde să afle cum să utilizeze eficient tehnologia în cadrul activității lor.
"Pentru a aborda aceste provocări și a-i ajuta pe profesori să obțină capabilitățile de care au nevoie, Intel a lansat Programul Intel Teach, care a ajuns acum la aproape 4 mil. de profesori din peste 40 de țări. Suntem extrem de încântați să colaborăm cu Ministerul Educației și Cercetării, pentru a aduce în România acest program de dezvoltare profesională validat la nivel mondial" a declarat Brenda Musilli, Director pentru Educație al Intel Corporation.

Intel Teach este un program de dezvoltare profesională adresat profesorilor, prin care aceștia beneficiază de susținere în integrarea resurselor și instrumentelor tehnologice în cadrul orelor de curs, pentru a obține un proces de instruire modern, concentrat asupra elevului.

"Noile tehnologii schimbă lumea din jurul nostru. Educația de înaltă calitate este esențială pentru succesul individului pe piața muncii sau pentru economie, ca întreg, într-un mediu globalizat și extrem de competitiv. Salut această inițiativă și sper că mulți profesori vor beneficia de această oportunitate de a-și perfecționa abilitățile de predare, cu ajutorul tehnologiei informației", a afirmat Mihail Hârdău, Ministrul Român al Educației și Cercetării.

Programul Intel Teach face parte din Intel Education Inițiative (Inițiativa Intel pentru Educație), un angajament susținut de a-i echipa pe studenții și elevii de astăzi cu abilitățile necesare pentru a da rezultate foarte bune într-o economie bazată pe cunoștințe. Prin intermediul colaborării cu guverne și educatori din peste 50 de țări, Intel investește aproximativ 100 mil. USD pe an pentru a îmbunătăți predarea și învățarea, prin intermediul utilizării eficiente a tehnologiei, și pentru a susține progresul educației și cercetării în matematică, științe și tehnologie. Programul Intel Teach va fi implementat în școli de Siveco România.

"Suntem încântați că avem ocazia de a colabora cu Intel în calitate de partener local pentru implementarea în România a Programului Intel Teach. Platforma AeL eLearning este o opțiune firească pentru acest proiect, fiind utilizată în majoritatea școlilor din România și  inclusă în  strategia europeană de eLearning (învățare electronică) elaborată de Comisia Europeană" a declarat Irina Socol,  General Manager Siveco România.