.

Internetul mobil, cloud computing-ul, inteligența artificială și alte tehnologii emergente generează un nou val de inovare, iar media și companiile vor trebuie să utilizeze aceste noi tehnologii pentru a promova comunicarea și diseminarea informațiilor globale, a declarat recent Wang Yibiao, redactor-șef adjunct al People's Daily, publicație care organizează în aceste zile la Beijing evenimentul 'Media Cooperation Forum on Belt and Road', precizează Agerpres. În opinia sa, presa ar trebui să fructifice noile tehnologii legate de internet pentru a ajuta la comunicarea între autorități și companii astfel încât populațiile statelor participante la inițiativa 'One Belt, One Road' să aibă de câștigat.
 
În cadrul unei dezbateri privind media și noile tehnologii, organizată la sediul People's Daily, Wang Yibiao, care coordonează ediția online a publicației, a menționat că în prezent conturile de Facebook și Twitter ale acesteia sunt disponibile în mai multe limbi, ceea ce a făcut ca numărul total de 'followers' din întreaga lume să depășească 22 de milioane.
 
Numărul mediu lunar de vizitatori care folosesc PC-uri pentru a accesa site-ul www.people.cn a atins 160 de milioane, potrivit datelor disponibile la finalul anului trecut, iar m.people.cn, serviciul pentru internet mobil al People's Daily Online, are o medie zilnică de 30 de milioane de vizitatori.
 
În mai acest an, contul Sina Weibo, aparținând People's Daily, ajunsese deja la nivelul de 74 de milioane de 'followers'.
 
'One Belt' (prescurtare de la 'Silk Road Economic Belt') se referă la crearea unei legături între China și Europa prin Asia Centrală, în timp ce 'One Road' vizează o legătură a Chinei cu porturile de pe coasta de est a Africii și, prin Canalul Suez, cu Marea Mediterană. Evenimentul anual deschis marți la Beijing este cea de-a treia ediție a 'Media Cooperation Forum on Belt and Road', organizat de publicația People's Daily.