.

CODECS, COACHING INSTITUTE si CLUBUL HARVARD ROMANIA Va Invita La Reflectie Pe Marginea Unui Proiect Incomod

Pornind de la interesul manifestat de-a lungul intalnirilor PM Cafe de a se discuta aspecte concrete ale procesului de creatie si implementare a unui proiect va invitam in cadrul Reuniunii PM Cafe din 6 iunie 2006, orele 18.30, care se va desfasura in sala Platinum a Hotelului Howard Johnson sa analizam impreuna un studiu de caz cu multiple provocari. Prima provocare: proiectul nu este finalizat, oferind astfel participantilor posibilitatea exprimarii de sugestii, idei, solutii. Apoi, domeniul la care se refera propunerea de proiect este unul crucial in evolutia unei societati: educatia.

Educatia va ramane proiectul public numarul 1 in Romania timp de 10, poate 20 de ani de-acum inainte. Scoala romaneasca (indeosebi invatamantul preuniversitar) functioneaza acum dupa un model incorect, inadecvat, in profunda discordanta cu necesitatile timpului pe care il traim. Analizand lucid, detasat, realitatea din salile de clasa ajungem la concluzia ca, in profunzimea sa, educarea comportamentelor prin intermediul scolii nu s-a schimbat fata de anii copilariei si adolescentei generatiei noastre si a parintilor nostri.

Propunerea pe care Marian Stas o aduce in fata managerilor de proiect si nu numai este "SCOALA PE BUNE", adica un sistem educational autentic, care cultiva valori, foloseste si place.

Vom intra in culisele proiectului, vom analiza motivatia alegerii si etapele parcurse pana in stadiul actual.

Obiectivul editiei este intelegerea resorturilor care stau la baza conceperii, discutarea fazelor de executie, a posibilitatilor de imbunatatire, respectiv de imbogatire a unui proiect si protejarea lui de eventualele efecte nedorite.

Asadar in cadrul celei de-a 11-a reuniuni PM Cafe, in data de 6 iunie 2006, tema propusa este:

"O polaritate a project managementului: amenintarea schimbarii, schimbarea amenintarii"

Reuniunea este realizata in colaborare cu Clubul Harvard Romania-Moldova si vor sustine interventii:

  • Marian Stas, Presedinte Fundatia Liderii Mileniului Trei, membru fondator al Clubului Harvard
  • Adrian Catalin Ionescu, Presedinte CODECS, membru fondator al Clubului Harvard
  • Anca Maria Harasim, Director Executiv, AmCham Romania, membru fondator al Clubului Harvard
  • Dana Deac , redactor, ANTENA 3

Moderatori:

  • Dr. Horea Murgu, Presedinte Coaching Institute si
  • Raluca Cimpea, Director Curs Management de Proiect CODECS.

Ce inseamna acest proiect? Ce presupune? Ce implicatii genereaza? Cum poate deveni interesant pentru comunitatea de afaceri din Romania? Va invitam sa participati la editia PM Cafe din 6 iunie 2006 pentru a afla raspunsurile si a discuta pe marginea lor.