.

În perioada 6 - 10 aprilie, Orange România a adus peste 400 de copii mai aproape de lumea Internetului şi a siguranţei online în cadrul atelierelor educative “Internetul copiilor”. Atelierele au fost organizate în cadrul programului național „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Folosind metode de educație non-formală, precum jocuri și scenete, elevii au discutat despre modul în care pot utiliza internetul, au aflat despre aplicații, programe, enciclopedii online și alte resurse digitale pe care le pot accesa pentru a-și face temele sau a-și completa cunoștințele școlare. Totodată, au aflat  despre cum ar trebui să se comporte pentru a fi în siguranță pe Internet. Cele 25 de ateliere educative structurate sub forma unor workshopuri interactive s-au adresat elevilor cu vârste între 10 și 13 ani și au fost organizate de Orange cu sprijinul organizației Salvaţi Copiii! şi Asociația A.R.T Fusion.
 
Prin organizarea atelierelor „Internetul copiilor”, Orange continuă inițiativele de digitalizare și educație în mediul digital. Prin cele 4 direcţii strategice ale programului său de responsabilitate socială - implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor în mediul digital - Orange sprijină constant, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative și de mediu.
 
„Un internet mai bun pentru copii” este una dintre direcțiile care fac parte din strategia Comisiei Europene pentru un mediu mai sigur pentru copii și tineri în explorarea mediului online. În cadrul programului ”Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, timp de o săptămână din al doilea semestru şcolar, fiecare unitate de învățământ urmează un orar ce include doar activităţi de educație non-formală.