.

Radu Georgescu, Președinte GeCad Grup:

C@M: Compania dvs. dezvoltă proiecte educaționale interne sau externe?
Radu Georgescu:
În cadrul Grupului GECAD, desfășurăm atât proiecte educaționale interne, cât și externe. Intern, ne preocupăm cât mai mult de pregătirea propriilor angajați, organizând permanent traininguri cu angajații care sunt încă studenți, dar și cu angajații cu vechime. Activitatea educațională din exteriorul Grupului este concentrată, în special, pe sponsorizarea unor laboratoare în cadrul facultăților și pe participarea la acțiuni ale organizațiilor studențești.

C@M: În ce manieră poate ajuta ITC educația noastră să ajungă la un nivel internațional acceptat și respectat de țările din UE?
Radu Georgescu:
Întreaga industrie IT și a comunicațiilor poate ajuta ca educația să ajungă la un nivel internațional acceptat prin colaborarea cu entități din sistemul de învățământ românesc. Astfel, mediul academic intră în contact cu un mediu de afaceri foarte competitiv, în care valorile se "cern" după toate regulile economiei de piață.

C@M: Cum vedeți continuarea procesului educațional post-universitar al angajaților dvs. (training-uri, cursuri de specializare)?
Radu Georgescu:
Fiecare companie din cadrul Grupului GECAD are o politică aparte în privința continuării procesului educațional post-universitar; ca politică generală, însă, susținem, nu doar financiar, participarea angajaților la cursuri de specializare, obținerea de certificări în domeniul în care vor să se specializeze. Pe plan intern, fiecare companie organizează training-uri adecvate domeniului în care activează.

C@M: Descrieți politica educațională internă de selectare și promovare a valorilor companiei.
Radu Georgescu:
În interiorul Grupului GECAD, politica de recrutare a personalului are o componentă de promovare internă extrem de puternică. Preferăm ca ocuparea posturilor devenite vacante sau nou apărute în cadrul fiecărei companii din grup să se facă prin promovare din interior sau prin acordarea de prioritate candidaturilor provenite din celelalte firme ale Grupului. În plus, fiecare firmă în parte are un sistem propriu de evaluare și de recompensare a performanțelor.