.

București, 4 aprilie 2007 - Compania Lenovo a fost recunoscută de organizația Greenpeace pentru progresele sale în ceea ce privește protecția mediului înconjurător în întreaga lume. În 'Ghidul Produselor IT Ecologice', publicat în luna aprilie 2007, Greenpeace a clasat Lenovo pe primul loc dintr-un grup de 14 companii de top, datorită politicilor și practicilor sale din domeniul ecologic.

'Sperăm să impulsionăm ridicarea ștachetei în domeniul performanțelor ecologice, în industria electronică,' a declarat  Fran O'™Sullivan, Senior Vice President, Product Group, Lenovo. 'Suntem conștienți că acesta este un proces de durată, dar suntem deciși să facem pașii necesari pentru a deveni un lider în acest domeniu. Mediul înconjurător este o problemă care ne privește pe toți.'

'Lenovo a realizat progrese considerabile, ajungând ca în numai șase luni să evolueze de pe ultimul până pe primul loc în această ierarhizare,' a declarat Ita Kruszewska, International Toxics Campaigner, Greenpeace. 'Performanța înregistrată de compania Lenovo lansează o provocare celorlalte companii din industrie, dând tonul evoluției în ceea ce privește domeniul mediului înconjurător.'

În ultimele câteva luni, Lenovo și-a extins eforturile ecologice. De exemplu, în luna decembrie 2006, compania a început să ofere servicii gratuite de reciclare pentru desktop-urile, notebook-urile, monitoarele și serverele aparținând brand-urilor Legend și Lenovo, precum și pentru notebook-urile ThinkPad aparținând brand-ului Lenovo sau IBM, desktop-urile ThinkCentre și monitoarele ThinkVision. Lenovo susține ideea de responsabilitate individuală a producătorilor și oferă programe gratuite de reciclare, în fiecare țară în care compania își desfășoară activitatea.

În aceeași linie cu abordarea sa preventivă, Lenovo și-a stabilit un program de reducere treptată a materialelor de tip  BFR și PVC din componența produselor sale. De asemenea, compania și-a stabilit ca obiectiv conformarea globală la cerințele RoHS în 2007 a produselor Lenovo recent lansate. Lenovo oferă peste 40 produse înregistrate EPEAT, majoritatea fiind încadrate în categoria "argint". Sistemul EPEAT se referă la respectarea unor norme ecologice precum selecția materialelor, proiecte pentru încheierea ciclului de viață al produselor, ambalaje și multe altele.

Mai multe informații despre programul ecologic Lenovo sunt disponibile la:
http://www.pc.ibm.com/ww/lenovo/about/environment/. Raportul Greenpeace poate fi găsit la adresa: www.greenpeace.org.