.

Lenovo Group a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru încheiat la 30 iunie 2010. Lenovo a înregistrat cea mai mare creștere dintre primii cinci producători de PC-uri, pentru al treilea trimestru consecutiv. Pe parcursul primului trimestru, Lenovo a atins pentru prima oară o cotă de piață de 10,2% și a depășit rata medie de creștere a industriei pentru al cincilea trimestru consecutiv.

În ceea ce privește țările în curs de dezvoltare, în care este inclusă și Europa Centrală și de Est, vânzările consolidate Lenovo s-au dublat față de anul trecut, ajungând la 821 millioane $ pentru primul trimestru, adică 16% din vânzarile globale. În această regiune, vânzările Lenovo au crescut cu 69%, în comparație cu rata medie a industriei de 26%.

„Pentru acest trimestru Lenovo a încercat să dezvolte pe piața locală segmentul de consumer și anume PC-urile din seria IdeaPad. De asemena am acordat atenție și echipamentelor destinate companiilor mici și mijlocii, prin laptopurile din seria ThinkPad, lansate la începutul anului 2010 care aduc un nivel superior de performanță și productivitate utilizatorilor business", precizează Aurel Nețin (foto), Country Manager România & Moldova. „În prezent, ponderea laptop-urilor de business acopera circa 40%, în timp ce laptop-urile mai puțin rapide, adresate segmentului consumer, dețin 60% din vânzările Lenovo în România".

Pentru primul trimestru fiscal, vânzările globale de PC-uri Lenovo au crescut cu 48,1%, în comparație cu rata de creștere a industriei globale de 20,9% pentru aceeași perioadă.

Vânzările consolidate pentru primul trimestru fiscal s-au mărit cu 49,6%, atingând suma de 5,1 miliarde $. Profitul global a crescut cu 38,6% până la suma de 523 milioane $, cu o rată de profit brută de 10,2%.

Profitul operațional a fost de 82 milioane $ (din care se exclude 1 milion $ costurile de restructurare), o creștere de cinci ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Câștigurile pe acțiune pentru primul trimestru fiscal au fost de 0,57 cenți.

Pe parcusul primului trimestru, Lenovo a lansat mult anticipatul smartphone Lenovo în China, după achiziția de la începutul anului 2010 a Lenovo Mobile, prin care și-a extins portofoliul cu terminale mobile.

„Urmând achiziția remarcabilă de la începutul anului 2010, Lenovo a atins rezultate financiare excelente pentru primul trimestru. Performanța noastră a fost puternică la nivel global, și acest lucru se datorează strategiei clare prin care Lenovo știe când și unde să se axeze pe creșterea cotei de piață și pe maximizarea profitului", precizează Liu Chuanzhi, Președintele Lenovo. „Echipa de management Lenovo continuă să-și concetreze atenția asupra execuției strategiei, și în ciuda provocărilor și necunoscutelor ce caracterizează economia globală, sunt foarte încrezător în viitorul companiei Lenovo".

„Cu strategia potrivită și execuția eficientă, Lenovo a atins pentru prima oară recordul unei cote de piață formată din două cifre pentru piața globală de PC-uri și a înregistrat cea mai rapidă creștere pentru al treilea trimestru consecutiv din topul primelor 5 companii producătoare de PC-uri. În același timp am avut și un început fulminant în piața internetului mobil și o îmbunătățire semnificativă a profitabilității. Toți acești indicatori reprezintă un punct de plecare foarte bun pentru noul an fiscal", precizează Yang Yuanqing, CEO Lenovo.

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie dedicată realizării celor mai inovatoare computere personale din lume. Modelul de business al Lenovo se bazează pe inovație, eficiență operațională și satisfacerea clienților, precum și pe investițiile realizate pe piețele emergente. Formată în urma achiziționării de către Lenovo Group a fostei Divizii de Computing Personal a IBM, compania creează, produce și lansează pe piață produse și servicii tehnologice fiabile, de înaltă calitate, sigure și simplu de folosit. Lenovo deține centre de cercetare importante în Yamato, Japonia, în Beijing, Shanghai și Shenzhen, China și în Raleigh, Carolina de Nord. Pentru mai multe informații, accesați www.lenovo.com