.

Conform atribuţiilor legale, Ministerul Afacerilor Externe desfăşoară procedurile de organizare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate a alegerilor pentru Preşedintele României din 2014. În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării acestor alegeri în străinătate, pe pagina de internet a MAE poate fi accesată secţiunea „Alegeri   pentru Preşedintele României 2014”, la adresa: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014. Aceasta va conţine, în prima parte, cele mai importante informaţii referitoare la atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe iar, în a doua parte vor figura informaţii cu privire la activitatea Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, care gestionează buna organizare şi desfăşurare a alegerilor în străinătate.

De asemenea, pe pagina de internet indicată au fost postate informaţii privind procedura de acreditare a reprezentanţilor externi ai mass-media şi a observatorilor externi.

Pagina de internet dedicată alegerilor prezidenţiale va fi actualizată permanent, pe măsură ce vor fi disponibile noi informaţii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în străinătate în bune condiţii.