.

Maguay a lansat proiectul de implementare a "Platformei de simulare a Afacerilor și E-learning" la Universitatea „Ovidius" Constanța. „Implementarea unei noi soluții e-learning în mediul universitar este o realizare de care suntem mândri. Acest proiect confirmă capabilitatea Maguay de a implementa soluții informatice complexe în calitate de integrator de tehnologii. Soluția propusă pentru platforma de e-learning include și un simulator de afaceri, oferind funcționalitățile necesare pentru desfășurarea procesului educativ folosind mijloace digitale și permițând interacțiunea și informarea persoanelor implicate în educația studenților și masteranzilor, astfel încât absolvenții instruirilor să abordeze piața muncii cu o bază solidă de cunoștințe practice pentru activitățile curente pe care le vor avea de desfășurat în cadrul companiilor angajatoare. Beneficiul direct este un proces de învățare în mediile universitare modern și performant și, nu în cele din urmă, mai ales generator al unei experiențe de muncă virtuale, încă înainte de angajare", precizează Eduard Pughin, Operațional Manager Maguay.

Scopul acestui sistem constă în crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor și e-learning, sistem care să asigure un proces modern și mai eficient de învățare a studenților adaptat la cele mai noi cerințe și trenduri tehnologice curente.

Din punct de vedere operațional, implementarea acestei platforme integrate va putea furniza o solutie de e-learning care să asigure administrarea electronică flexibilă a procesului educațional și eficientizarea procesului de învățare în cadrul întreprinderilor simulate, prin punerea la dispoziția studenților, tutorilor și experților a unor module de studiu și evaluare utilizând tehnologia Internet.

Platforma cuprinde 4 componente funcționale:

·portalul www.simulatordeafaceri.ro este destinat diseminării la nivel național a informațiilor legate de simularea afacerilor atât către grupul țintă, cât și către toate persoanele interesate;

·secțiunea dedicată e-learning-ului prezintă funcționalitățile specifice învățământului la distanță: publicarea materialelor de curs create de experții din proiect și folosite de către studenți, stabilirea calendarelor de studiu, urmărirea derulării procesului de studiu de către experții din proiect și tutorii formatori, atribuirea de calificative și evaluarea studenților implicați;

·module specializate pentru simularea afacerilor, în număr de 6: General Management, Universal Banking, Destination Management, Global Management, Applied Economics, Project Management;

·sistemul ERP (Enterprise Resource Planning) cu ajutorul căruia se simulează derularea activității curente a întreprinderilor simulate și funcționării departamentelor acestora.

"Platforma integrată de simulare a afacerilor și e-learning furnizează instrumente originale pentru un nou registru de metode ale învățării experiențiale. Având conștiința faptului că experiența este cel mai dur profesor, pentru că întâi te ascultă și apoi îți predă lecția, echipa de experți din proiect, în baza unor competențe complementare, a creat un cadru fără precedent de simulare a afacerilor în care studenții devin părți active în procesul de simulare și învățare", precizează Managerul de proiect, dl. prof. univ. dr. Victor Ploae, Prorector al Universității „Ovidius" din Constanța.