.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a efectuat prima sa călătorie în Nigeria și a vizitat tabăra CcHub din Yaba, o suburbie a capitalei Lagos, unde copiii învață programare: un loc considerat un adevărat ''hub'' al orașului din punct de vedere al tehnicii, relatează Business Insider, citat de Agerpres. "Energia este aici uimitoare și sunt încântat să învăț cât mai multe", a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook. Fondatorul celei mai cunoscute rețele de socializare din lume a participat și la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu antreprenorii locali. În cadrul întâlnirii, Zuckerberg a subliniat că ideea realității virtuale este de mare viitor. "Gândiți-vă la toate lucrurile din viața voastră de azi care ar putea fi doar o aplicație în lumea aceea (virtuală, n.r.)... Cât de multe lucruri din viața voastră nu trebuie făcute de fapt fizic?", le-a spus el nigerienilor prezenți în sală.
 
Zuckerberg nu a ratat ocazia de a face jogging prin Lagos, ceea ce face ori de ficare dată când vizitează pentru prima dată o țară. Însoțit de alți alergători, el a străbătut podul Ikoyi din Lagos.
 
I-a făcut apoi o vizită lui Rosemary Njoku, care vinde localnicilor stații Wi-Fi Express de la Facebook. Aceste dispozitive fac parte din programul Internet.org și oferă ocazia utilizatorilor de a avea acces la internet la prețuri accesibile. ''Njoku este un exemplu minunat pentru modul în care antreprenorii pot să promoveze accesul la internet în lume'', a spus el.
 
În cadrul vizitei sale, fondatorul Facebook a vizitat și start-upul nigerian Andela în care a investit 24 de milioane de dolari, prin care tinerii sunt încurajați să învețe știința programării. Zuckerberg a apărut și într-un videoclip hip-hop filmat la Nollywood, centrul industriei de film din Nigeria.