.

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației organizează pentru prima dată în România competiția denumită "Ziua Siguranței pe Internet 2008" ("Safer Internet Day 2008"). Tema acesteia este "Viața on-line este cea pe care o faci TU!". 

Evenimentul, organizat la nivel european de către „INSAFE - European Internet Safety Network", se va derula în perioada 14 Ianuarie - 12 Februarie 2008, având ca scop conștientizarea pericolelor ce se găsesc în mediul virtual, precum și încurajarea tinerilor în folosirea Internet-ului și a celorlalte  tehnologii on-line, în acțiuni și activități pozitive, sigure și eficiente.
Competiția se adresează grupelor de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, din școli, cluburi de tineret, centre de instruire. Obiectivul său constă în realizarea unor proiecte multimedia, care să reflecte ideile și viziunile proprii ale tinerilor asupra realității virtuale.

Concursul se va desfășura în două etape: prima, la nivel național, până la data de 24 Ianuarie 2008, când vor fi anunțați câștigătorii. Ulterior, ei vor participa la a doua etapă, europeană, între 1 și 12 Februarie 2008.

Câștigătorii europeni ai Concursului „Safer Internet Day 2008" vor fi anunțați pe data de 12 Februarie.

Programul de desfășurare a concursului este publicat pe site-ul oficial al „Safer Internet Day", http://www.saferinternet.org/ww/en/pub/insafe/sid.htm.
Alături de MCTI, pentru promovarea, organizarea și desfășurarea acestui eveniment, participă Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, prin Direcția Generală Management Invățământ Preuniversitar, precum și Consorțiul "Sigur.info", format din Fundația „Salvați Copiii" România, Centrul FOCUS (Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual) și „Positive Media", România.

Mai multe informații în versiunea română despre "Ziua Siguranței pe Internet 2008", precum și sfaturi utile privind modul cum poate fi realizat proiectul, respectiv înscrierea și participarea la competiție, pot fi accesate de pe site-urile Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor www.mcti.ro, Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului www.edu.ro sau vizitând site-ul Consorțiului Sigur.info, special destinat acestui eveniment: www.sigur.info, la secțiunile unde va fi afișat bannerul competiției.