.

In perioada 24-29 august va avea loc la Campina, in tabara Telega, prima editie a taberei de informatica Forum IT.

Evenimentul este organizat de echipa emisiunii Forum IT, in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, UNESCO si Consiliul Judetean Prahova, in cadrul programului international "Education for ALL by 2015" al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura. Asociatiile de tineret Alumno si STG au colaborat la punerea in practica a proiectului.

Deschiderea taberei va avea loc miercuri, 24 august 2005, cu participarea ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a Secretarului General al CNR UNESCO, domnul Alexandru Mironov, a Secretarului de Stat pentru Tehnologia Informatiei, Aurel Netin, precum si a oficialitatilor prahovene.

Desi nu este o tabara tehnica, Forum IT isi propune sa creeze un mediu familiar specialistilor IT, in care tinerii aspiranti la acest statut sa poata discuta cu reprezentanti ai marilor companii, multinationale sau locale, precum Intel, Microsoft, Asus, Softwin, toate participante la eveniment.

Conceptul acestei tabere este unic pentru Europa de Est, iar interesul este pe masura: pana luni, 22 august, erau inscrisi 156 participanti pe cele 150 de locuri disponibile. In plus, companiile vor trimite in tabara pe unii dintre cei mai buni specialisti ai lor, atat din domeniul tehnic, cat si din cadrul departamentelor de resurse umane pentru a oferi tinerilor o imagine completa asupra industriei in care mare parte dintre ei urmeaza sa lucreze. Fiecare zi este organizata sub egida unei companii, iar specialistii acesteia vor face prezentari si vor conduce sesiunile de lucru. In acelasi timp, participantii au sansa unor dezbateri deschise si libere cu persoane cunoscatoare ale domeniilor care ii intereseaza si, evident, posibilitatea de a-si face prieteni printre acestia.

Zilnic se vor organiza concursuri cu premii, in cadrul carora participantii isi vor dezvolta abilitatile de comunicare si spiritul de echipa. In cadrul taberei va fi deschisa o biblioteca in aer liber, un post de radio local si un newsletter.

MCTI se implica in promovarea intereselor tinerilor in diverse moduri, de la programele gandite pentru a-i sprijini si pana la sustinerea oferita in dezvoltarea lor profesionala. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sprijina orice initiativa menita sa ajute tinerii in acumularea de cunostinte, cladirea unei cariere in domeniu, precum si facilitarea accesului la informatie. De aceea, Ministerul apreciaza astfel de actiuni si se implica in organizarea lor.

Informatii suplimentare pot fi gasite la www.forumit.ro