.

Microsoft Corp. împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române au anunțat pe 25 octombrie, la București, implementarea unei aplicații software proiectată pentru a fi folosită de către forțele de poliție pentru a partaja și analiza informațiile referitaore la urmărirea cazurilor de exploatare a copiilor online.

Aplicația intitulată "Child Exploitation Tracking System" (CETS) a fost dezvoltată de către Royal Canadian Mounted Police, experți în legislație europeană și Microsoft. Până l apariția CETS, forțele de poliție sortau manual fișiere și fotografii. Aplicația va ajuta la creșterea eficienței anchetatorilor prin facilitățile de stocare, căutare, partajare, analizare precum și pentru a face legătura dintre cantități mari de evidențe și cazuri care se află în jurisdicția mai multor autorități și guverne.

Numărul cazurilor de criminalitate informatică înregistrare anual este în creștere. Astfel, în anul 2006 s-au înregistrat 9 cazuri de pornografie infantilă prin Internet, iar în primele 9 luni din 2007 s-au înregistrat 15 astfel de cazuri. 

Mai multe informații despre CETS la IGPR

 


www.comunic.ro/video.php