.

Pe 23 august 2006, Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Zsolt Nagy, a lansat cea de-a doua ediție a taberei FORUM IT care se desfășoară în perioda 23-28 august la Izvorul Mureșului în județul Harghita.

Într-un spațiu inedit unde tehnologia este scoasă la iarbă verde, Ministrul Zsolt Nagy a fost prezent în rândul tinerilor din tabără într-o formă la fel de inedită, posibilă tocmai datorită tehnologiei pe care MCTI o promovează, prin intermediul unei videoconferințe. În cadrul acesteia, Ministrul Zsolt Nagy a subliniat importanța acestui tip de manifestări care aduce laolaltă tineri interesați de domeniul IT și experți în domeniu, dându-le tinerilor ocazia să capete informații aprofundate în domeniu și oferindu-le angajatorilor posibilitatea de a cunoaște viitoarea generație de specialiști în IT.

'Mă bucur că inițiativa de anul trecut a capătat un caracter permanent și că anul acesta mă aflu din nou în compania unor tineri pasionați de un domeniu la dezvoltarea și promovarea căruia vor contribui chiar ei în câțiva ani. Mă bucur să văd că tinerii sunt interesați să afle cât mai multe despre IT iar Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației sprijină proiectele care promovează interesele tinerilor și îi susțin în dezvoltarea lor profesională', a spus Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Zsolt Nagy.

Tabăra de la Izvorul Mureșului reunește anul acesta peste 100 de tineri viitori profesioniști în domeniul IT, reprezentanți ai câtorva companii importante în domeniu care le vor vorbi acestora despre oportunități și caracteristici ale pieței de IT la momentul actual, precum și reprezentanți ai UNESCO și ai Autorității Naționale pentru Tineret care sunt implicați activ în promovarea intereselor tinerilor.

În perioada 23-24 august la Izvorul Mureșului se va afla și Caravana MCTI care va oferi acces gratuit la Internet tuturor celor prezenți în tabără. Caravana MCTI trece în perioada 15 august-3 septembrie prin zece tabere de copii oferindu-le acestora acces gratuit la Internet în scopul popularizării acestei tehnologii în rândul tinerilor.

Mărturii ale succesului de care se bucură această campanie sunt disponibile la adresa: www.mcti.ro/amprenta, unde găsiți și detalii despre evenimentele din tabăra FORUM IT.