.

A treia ediție a Cursurilor de Vară de Artă Contemporană '“ ICon Arts de la Breaza, a numărat și în acest an printre sponsori compania Motorola România, care va premia câștigătorii pe specializări.

Competiția începută în urmă cu două săptămâni a reunit aproape 80 de participanți din România, Israel, Belgia și Elveția. În plus față de secțiunile deja prezente la edițiile precedente - interpretare, compoziție, muzicologie și jazz - organizatorii au adăugat anul acesta două noi specializări, respectiv teatrul instrumental și dansul contemporan.

Motorola România oferă ca premiu 10 terminale mobile Motorola v535 câștigătorilor care au dovedit cel mai mare potențial de analiză, comparație și evaluare in fata juriului prestigios alcătuit din profesori din România, Spania, Germania, Polonia, Elveția, Norvegia și Suedia.

În paralel cu workshop-urile, cursurile și dezbaterile pe teme actuale de artă contemporană, în cadrul ICon Arts 2005 s-au desfașurat concerte de muzică contemporană și jazz, spectacole de dans și teatru instrumental, precum și o serie de recitaluri de orgă cu repertoriu clasic și contemporan.

Artiștii ce au sustinut masterclass-uri în perioada 24 iulie '“ 7 august în cadrul ICon Arts Breaza 2005 sunt:

  • Compoziție: Doina Rotaru, București, România ; Erik Peters, Stockholm, Suedia
    Marian Borkowski, Varșovia, Polonia;
  • Muzicologie: Laura Vasiliu, Iași, România
  • Interpretare '“ clarinet - Emil Vișenescu, București, România; fagot - Godri Orban, București, România; Silvia Coricelli, Barcelona, Spania; vioară - Ladislau Csendeș, București, România; violă - Marius Ungureanu, Zurich, Elveția
  • Teatru Instrumental: Marius Ungureanu, Zurich, Elveția; Meisi Timm, Leipzig, Germania
  • Jazz: Mircea Tiberian, București, România si Maurice de Martin, Germania
  • Dans: Mihai Mihalcea, București, România si Brynjar Bandlien, Norvegia

Competiția a fost organizată de Exces Music alături de Primăria Orașului Breaza, UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Clubul de Golf 'žLac de Verde', Casa de Cultură 'žIon Manolescu' din Breaza, Fundația Pro Helvetia, Institutul Polonez din București și Institutul Suedez din Stochkolm.

ICon Arts a avut drept scop stimularea tinerilor de a aborda arta contemporană în complexitatea aspectelor sale, pornind de la procesul creator, trecând prin fenomenul analizei și culminând cu gestul interpretativ.

Pentru informații despre Motorola România, vă rugăm să vizitați http://www.motorola.ro