.

Capsula Soyuz TMA-19M, care l-a dus pe Stația Spațială Internațională (ISS) pe astronautul britanic Tim Peake în decembrie 2015, este expusă la Muzeul Științei (Science Museum) din Londra, relatează EFE, citata de Agerpres. La 18 iunie 2016, modulul l-a readus pe Terra pe Tim Peak, primul astronaut britanic care s-a alăturat echipajului ISS. Această capsulă este o "importantă parte din istoria spațială a Regatului Unit", a apreciat muzeul londonez. Misiunea dusă la bun sfârșit de Tim Peak "a inspirat o generație" și a arătat "cât de departe ne poate duce știința", a spus secretarul de stat pentru afaceri Greg Clark. 
 
Soyuz TMA-19M a fost restaurată pentru a fi expusă, dar mai păstrează urmele reintrării în atmosfera terestră.
 
 
Cosmonautul rus Yuri Malencenko, astronautul american Tim Kopra și britanicul Tim Peak au făcut parte din expediția 46/47 a ISS și au rămas pe platformă timp de șase luni pentru un amplu program de experimente științifice.
 
Tim Peak a declarat că se simte "încântat" de faptul că această capsulă se află în Regatul Unit și și-a exprimat speranța ca toți cei care o vor vizita să se simtă "inspirați".
 
 
Capsula, care a fost cumpărată de muzeul londonez de la fabricantul rus Energia pentru o sumă nedezvăluită, se alătură altor obiecte expuse din istoria explorărilor spațiale, precum costumul pe care l-a folosit astronauta britanică Helen Sharman. 
 
Tim Peak va efectua o a doua călătorie spre Stația Spațială Internațională, a confirmat joi secretarul de stat britanic Greg Clark. Următoarea expediție a astronautului ar putea avea loc între 2019 și 2024, anunțase recent, la Paris, directorul general al Agenției Spațiale Europene (ESA), Jan Woerner.