.

Subliniind angajamentul său de a oferi inovații utilizatorilor MySQL, Oracle a anunțat disponibilitatea pe scară largă a MySQL 5.5. MySQL 5.5 oferă îmbunătățiri semnificative care le permit utilizatorilor să crească performanța și scalabilitatea aplicațiilor web pe diferite platforme, incluzând aici Windows, Linux, Oracle Solaris și Mac OS X. „Cea mai recentă versiune a MySQL demonstrează în continuare angajamentul Oracle față de comunitatea MySQL și investițiile sale pentru a oferi inovații rapide și îmbunătățiri pentru platforma MySQL. Prin MySQL 5.5, utilizatorii finali și ofertanții independenți de software au o alternativă extrem de performantă, fiabilă, scalabilă și eficientă din punctul de vedere al costurilor la Microsoft SQL Server pentru a-și concepe și implementa aplicațiile web și embedded cu rol critic pentru afacere", precizează Edward Screven (foto), Chief Corporate Arhitect, Oracle.

MySQL 5.5 Community Edition, care este licențiat GNU General Public License (GPL) și este disponibil gratuit pentru download, include InnoDB ca motor implicit de stocare.

Această versiune a beneficiat de aportul substanțial și feedback-ul din partea comunității de utilizatori asupra MySQL 5.5 Release Candidate, care a ajutat la lansarea unui produs testat mult mai extensiv.

Îmbunătățește funcționalitățile pentru aplicațiile web

● Versiunea 5.5 a MySQL oferă posibilitățile de personalizare și scalabilitate de care au nevoie administratorii de baze de date și dezvoltatorii MySQL pentru a concepe, menține și scala mai eficient aplicațiile web.

● Odată cu versiunea MySQL 5.5, utilizatorilor li se oferă:

Performanță îmbunătățită și scalabilitate: MySQL Database și motorul de stocare InnoDB au fost îmbunătățite pentru a oferi performanță și scalabilitate optime la rularea pe cele mai noi soluții hardware multi-procesor și multi-nucleu și pe cele mai recente sisteme de operare. În plus, odată cu versiunea 5.5, InnoDB este acum motorul implicit de stocare pentru MySQL Database și oferă tranzacții ACID, integritate referențială și recuperare în urma erorilor.

Disponibilitate crescută: noile funcții de replicare semi-sincronă și Replication Heart Beat îmbunătățesc viteza de reacție și fiabilitatea sistemului de backup în caz de erori.

Ușurință în utilizare îmbunătățită: ameliorarea partiționării indecșilor și tabelelor, suportul pentru SIGNAL/RESIGNAL și funcțiile de diagnostic îmbunătățite, incluzând aici o nouă PERFORMANCE_SCHEMA, măresc ușurința de gestionare a MySQL 5.5.

„Oracle a făcut o treabă excelentă cu MySQL 5.5 - în timp record! Include multe din noile facilități și îmbunătățirile de performanță de care clienții noștri au nevoie și pe care le doresc. Suntem foarte încântați de această versiune", precizează Sheeri K. Cabral, Oracle Ace Director and Database Operations Manager la PalominoDB, un ofertant global de servicii pentru bazele de date.

MySQL 5.5 oferă creșteri semnificative de performanță

În benchmark-urile recente, MySQL 5.5 Release Candidate a oferit creșteri semnificative de performanță comparativ cu MySQL 5.1. Rezultatele au fost:

Pe Windows: creștere de performanță de până la 1500% pentru operațiile de citire/scriere și de până la 500% pentru operațiile de citire.1

Pe Linux: creștere de performanță de până la 360% pentru operațiile de citire/scriere și de până la 200% pentru operațiile de citire.2

Citate relevante

„Folosim MySQL din 2003 în soluția noastră de gestiune a abonaților. Replicarea bazelor de date MySQL este o componentă cheie a arhitecturii noastre cu disponibilitate înaltă și scalabilă multi-nivel. Posibilitățile de replicare semi-sincronă din MySQL 5.5 ne vor permite și mai mult pe viitor să creștem integritatea datelor pentru clienții noștri, ajutându-ne să oferim o viziune completă a abonaților din orice domeniu de rețea pentru a atinge noi niveluri de înțelegere, agilitate și eficiență operațională", precizează Richard Bodin, Senior Manager, SDM Product Line, Tekelec.