.

Orange România anunță noi numiri în Comitetul Executiv. Mădălina Suceveanu preia funcția de Chief Technology Officer, iar Ioana Marcu se alătură echipei Orange în calitate de Director Resurse Umane. Mădălina Suceveanu este noul Director Tehnic după încheierea mandatului lui Thierry Souche în România și revenirea acestuia în Franța. Astfel, Mădălina este singura femeie din cadrul grupului France Telecom – Orange cu funcție de top management în departamentul de Tehnologie, o poziție-cheie pentru un operator telecom.

Mandatul Directorului Tehnic al liderului de piață este să continue dezvoltarea precum și îmbunătățirea calității serviciilor de voce și date, astfel încât rețeaua Orange să ofere cea mai bună experiență clienților din România.

(foto - Mădălina Suceveanu si Ioana Marcu)

Mădălina Suceveanu s-a alăturat companiei în 1997 ca Expert Planificare Rețea. Cariera sa a avut o ascensiune profesională constantă ce a confirmat competențele sale deosebite, de la Technology Group Manager în 2000, la Network Director în 2008, iar acum Director Tehnic. Evoluția sa profesională a fost susținută de contribuții semnificative la dezvoltarea companiei. Mădălina Suceveanu a fost responsabilă de proiecte importante, precum introducerea noilor tehnologii în rețeaua Orange sau introducerea și dezvoltarea primelor servicii de date fixe în Orange, dar și formarea de tineri ingineri. Echipele sale au devenit în timp o adevărată pepinieră de specialiști și manageri, atât pentru echipa tehnică din România, cât și pentru echipele din alte filiale ale grupului. De asemenea, rețeaua WiMax și prima rețea EDGE în România și în Europa sunt proiecte de referinț ă pentru Mădălina. Împreună cu echipa sa, a contribuit la menținerea rețelei Orange în poziția de cea mai extinsă rețea de voce din România. Totodată, colaborează intens cu France Telecom - Orange în dezvoltarea unor centre locale de expertiză și soluții tehnice pentru întregul grup.

Mădălina Suceveanu a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații în cadrul Universității Politehnice din București.

Ioana Marcu s-a alăturat echipei Orange România la finalul anului 2010, în calitate de Director de Resurse Umane. Ioana are peste 10 ani de experiență în management și consultanță, fiind expusă atât mediului local, cât și celui internațional.

Colaborarea cu Orange România a început în 1997, când a făcut parte din departamentul de Customer Care. Din 1999 a trecut în echipa Corporate, unde a început ca și Corporate & Major Accounts Manager și a devenit Regional Corporate Sales Manager.

Din 2007 și-a continuat activitatea la Accenture România, unde și-a asumat mai multe roluri, precum cel de management al operațiunilor de outsourcing în Resurse Umane din România, apoi din Europa. Timp de un an, ea s-a implicat și în acțiuni de dezvoltare organizațională pentru Europa de Est.

În noua sa poziție, Ioana Marcu este responsabilă de repoziționarea resurselor umane ca entitate de business, prin dezvoltarea programelor de motivare și implicare a angajaților, de susținere a capacității organizaționale și a sistemelor de formare profesională.

Ioana Marcu a absolvit Academia de Studii Economice, Servicii și Turism în anul 1996 și, totodată, a urmat cursuri comerciale la Ecole Supérieure de Commerce din Bordeaux, Franța.

În prezent, în structura Comitetului Executiv femeile reprezintă 31%, iar în ceea ce privește middle managementul, această proporție urcă până la 57%.