.

Polycom a anunțat extinderea specificațiilor standard pentru întreaga linie de produse Polycom HDX de teleprezență și un standard de 1080p HD care necesită cu până la 50% mai puțină capacitate de banda pentru a asigura o experiență extraordinară a realității prin UltimateHD.

Sistemul Polycom UltimateHD combină platformele de comunicare video high-definition, voce și conținut pentru a furniza o experiență cât se poate de reală care dă posibilitatea oamenilor să lucreze indiferent de distanță la fel de eficient ca și cum s-ar afla în aceeași încăpere. Prin aceste sisteme de comunicare este îmbunătățită productivitatea organizațională, este accelerat procesul de luare a deciziilor, iar costurile de operare se reduc.

„Consumatorii îmbrățișează comunicarea vizuală mai repede decât oricând, îi lărgesc utilizarea în interiorul organizațiilor și caută să integreze componenta video în mediile lor de comunicare unificată", precizează Joe Sigrist, Senior Vice President și General Manager al diviziei de comunicații video, Polycom. „Pentru a susține cererea, numeroasele aplicații, dar și pentru a asigura o experiență superioară pentru utilizator, Polycom adaugă sistemul UltimateHD, lider al industriei, în specificațiile standard al tuturor sistemelor de teleprezență Polycom HDX. Acest lucru presupune și suport pentru toți partenerii Polycom Open Collaboration Network, începând cu integrarea nativă în mediile Microsoft UC. "

„Din moment ce videoconferințele sunt însușite cu rapiditate de compania noastră, calitatea experienței este cea mai importantă", a concluzionat Jonathan Zwang, Senior Director al serviciilor tehnologice, Tyco, client lobal Polycom. „Polycom este dedicat creșterii standardelor și continuă să-și îmbunătățească specificațiile HD video și audio, lucru care nu ne face decât să îmbrățișăm noile soluții oferite. Prin interoperabilitatea Polycom și integrarea continuă alături de Microsoft și alți furnizori, suntem încrezători că investițiile noastre în infrastructura tehnologică sunt protejate."

Noul portofoliu de soluții Polycom HDX (modelele 6000, 7000, 8000 și 9000) aduce ca și specificații standard multe din caracteristicile inovative și lider în industrie dezvoltate de Polycom, printre care:

· Video HD cu specificații minime a capacitatii de comunicare (inovație în industrie) – Toate sistemele folosesc acum standardul 1080p și includ suport pentru H.264 High Profile, o tehnologie avansată de compresie video care oferă calitate HD la un nivel mai scăzut al capacitatii de transmisie utilizate în comparație cu sistemele competitorilor (cu o reducere de până la 50% a benzii).

· Voce HD pentru o claritate audio incomparabilă (lider în industrie) – Sistemele includ suport standard pentru Polycom StereoSurround™, audio stereo super-wideband (22kHz), alături de stereo conversațional. Acest sistem audio îmbunățește în mod impresionant înțelegerea partenerului de teleconferință și face posibilă distingerea ușoară între mai mulți vorbitori – mai ales atunci când oamenii vorbesc în același timp. Foarte puține sisteme ale competitorilor oferă audio stereo, iar acestea sunt limitate la stereo simplu doar atunci când se împarte conținut (când se vizualizează un DVD sau un CD stereo).

· Soluții de conținut HD – metode multiple care suportă cele mai diverse aplicații (inovație în industrie) – sistemele oferă posibilitatea utilizatorilor să împartă conținut prin tehnologia standard H.239, atât prin cablu, cât și prin wireless (prin conexiune wireless broadband) prin intermediul laptopului. Sistemele Polycom HDX 8000™ și 9000 includ acum și Polycom People On Content, o tehnologie inovativa „green screen", cunoscută și ca tehnologia „weatherman", deoarece vorbitorul este suprapus peste continut. Astfel sunt transmise în același timp, printr-un singur flux video către orice sistem cu specificații standard ITU, atât imaginea vorbitorului, cât și prezentarea. Mai mult decât atât, soluțiile Polycom HDX 7000™, 8000 și 9000 suportă acum 720p la 30 de cadre pe secundă (fps) în fluxul conținutului, în timp ce menține standardul de 720p sau 1080p rezoluție HD pentru fluxul care transmite imaginea vorbitorului.

· Integrare nativă pentru mediile de comunicații unificate Microsoft (inovație în industrie) – Sistemele includ acum integrare nativă pentru Microsoft Office Communications Server 2007. În viitor, Polycom are în vedere adăugarea suportului standard pentru mediile Polycom Open Collaboration Network UC.

· Experiență de calitate superioară (inovație în industrie) – Sistemele folosesc tehnologia Polycom Lost Packet Recovery (LPR) care asigură o experiență consistentă și de înaltă calitate prin rețelele și conexiunile publice la internet, chiar și în timpul pierderii de informații.

Polycom a anunțat de asemenea un nou sistem de teleprezență all-in-one care este ușor de instalat și montat. Polycom HDX 6000™ View Media Center folosește o cameră integrată 6000 cu EagleEye™ View și un monitor LCD HD de 42 inch așezat pe un postament, un sistem de sunet de 60 watt high-fidelity cu un subwoofer, microfoane integrate și telecomandă.

Preț și diponibilitate

Noul portofoliu de teleprezență Polycom HDX (modelele 6000, 7000, 8000 și 9000) va fi disponibil începând cu acest trimestru. Prețul sistemului Polycom HDX începe de la €3,999. Specificații suplimentare pot fi adăugate sistemelor Polycom HDX 7000, 8000 și 9000 ca și extraopțiune.

Despre Polycom Open Collaboration Network

Furnizorii globali în comunicare integrată și networking s-au alăturat rețelei Polycom Open Collaboration pentru a oferi soluții de colaborare deschisă care oferă consumatorilor o mai mare flexibilitate și protejarea investițiilor pentru mediul lor de comunicare integrată. Prin Polycom Open Collaboration Network, Polycom furnizează soluții de teleprezență, video și voce care sporesc productivitatea și reduc costurile, ca parte integrantă a mediilor de comunicare unificată, astfel încât tehnologiile devin ușor accesibile și parte a fluxului zilnic de lucru, integrate într-o soluție de comunicare ușor de organizat și manageriat.

Despre Polycom

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) este liderul mondial în soluții de teleprezență, video și voce și o companie vizionară în comunicații, care înlesnește conectivitatea și colaborarea oamenilor din orice parte a lumii. Pentru mai multe informații vizitați www.polycom.com și urmăriți-ne pe Twitter @AllAboutPolycom.