.

Pe 26 octombrie 2006 a avut loc lansarea oficială a programului Academia SIVECO pentru anul universitar 2006-2007 și decernarea diplomelor pentru absolvenții primei ediții a acestui program.

Oferta celei de a doua ediții a Academiei SIVECO cuprinde 30 de locuri, la specializările programare, vânzări de soluții software și consultanță de business. Înscrierile pentru program s-au încheiat pe 15 noiembrie 2006. Academia SIVECO este un program de training complementar ce urmărește pregătirea unor grupe de studenți, în domeniile ingineriei software, informaticii economice și vânzărilor de soluții software, în scopul dezvoltării unei cariere în cadrul SIVECO România. Programul se adresează studenților din ani terminali și masteranzilor care doresc să își completeze cunoștințele teoretice dobândite în timpul facultății cu deprinderi practice la standarde înalte de calitate și performanță.
Programul Academiei SIVECO este la cea de-a doua ediție, prima desfășurându-se în perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2006 la Academia de Studii Economice din București. La program au participat 30 de studenți selectați din peste 100 de candidați. Studenții au participat la un program intensiv de pregătire susținut de practicieni și traineri cu experiență în specializările consultanță de business, implementare și vânzări de soluții software. Toți cei 30 de studenți au absolvit programul de pregătire și au primit oferte de angajare în cadrul companiei SIVECO.
Recunoscută drept un participant activ în procesul de informatizare a învățământului românesc, SIVECO România este și inițiatoare a numeroase acțiuni educaționale menite să promoveze excelența în educație și să contribuie la dezvoltarea acesteia.
"Am ajuns la cea de-a doua ediție a acestui program care a devenit pentru 30 de studenți ai Academiei de Studii Economice oportunitatea de a lucra imediat după ce obțin diploma de licență. Nu mai este nevoie să caute pe Internet și să se ducă la nenumărate interviuri, deoarece compania noastră le asigură un loc de muncă sigur și posibilitatea de a învăța de la profesioniști. Academia SIVECO este o provocare pe care o adresăm tuturor studenților din anii terminali și celor care urmează programele de Master", declară Dana Bichir,  Director Resurse Umane și Calitate în cadrul SIVECO România.
Departamentul SIVECO Applications va fi principalul beneficiar al viitoarei promoții de absolvenți ai Academiei SIVECO.
SIVECO Applications este soluția ERP a companiei, un pachet informatic integrat dezvoltat integral în România și destinat organizațiilor medii și mari din mediul public și privat. Pentru beneficiarii interni, soluțiile de gestiune a afacerii oferite de SIVECO au principalul avantaj de a fi perfect adaptate legislației românești și dezvoltate continuu pe măsura modificărilor acesteia. Bazându-se pe cunoștințe și suport IT de top, sistemul integrat SIVECO Applications este dezvoltat pentru a asigura sincronizarea permanentă cu evoluția necesităților beneficiarilor, cu schimbările intervenite la nivelul tehnologiei informatice sau în modul de tratare a problematicii acoperite. 

SIVECO România: export de know-how în Bulgaria și Cipru
SIVECO România va participa la implementarea sistemului informatic integrat pentru Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, aceasta reprezentând primul export românesc de know-how în domeniul proiectelor informatice complexe. Totodată, compania va contribui în proiectul condus de HS DATA Ltd, și în dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional din Cipru, atât cu platforma proprie AeL, cât și cu transfer-ul de know-how pentru implementarea sistemului complex de eLearning la nivel național.
"Apreciem că viitorul va aparține acelor companii ce vor dezvolta parteneriate externe și vor depăși, prin activitatea lor, granițele țării, adică vor avea recunoaștere și apreciere internațională. Orientarea globală a companiilor din sectorul IT impune atragerea de investiții și expertiză străină, cât și o analiză atentă și detaliată a cerințelor de business ale clienților la nivel internațional. Integrarea în Uniunea Europeană oferă orizonturi noi și promițătoare companiilor cu un portofoliu de produse și servicii capabile a răspunde în mod optim cererii internaționale", a declarat Aurora Crusti, Director al Departamentului SIVECO Applications.

SIVECO AeL în Ungaria
În perioada 13-17 noiembrie 2006, 10 profesori de etnie română din 4 școli din Ungaria - din localitățile Gyula, Bătania, Micherechi, Chitighaz - au fost instruiți în utilizarea calculatorului la clasă și a tehnologiei multimedia ca mijloc complementar de predare, utilizând platforma de e-learning AeL de la SIVECO. Proiectul de la Liceul "N. Bălcescu" din Gyula - singurul liceu cu predare bilingvă româno-maghiară din Ungaria reprezintă o extensie a instruirii profesorilor din România, care au posibilitatea de a beneficia de instruirea asistată de calculator din 2001, odată cu livrarea primelor laboratoare IT și a platformei AeL în licee.
Instruirea asistată de calculator este o formă interactivă și cvasiautonomă de acces la cunoaștere, bazată pe demersurile de informare și prelucrare a informațiilor, pe o învățare în ritm propriu, realizată practic prin observare, experimentare și descoperire, grație utilizării calculatorului și tehnologiei multimedia. Laboratoarele informatizate ale liceului din Gyula și gimnaziilor din Bătania, Micherechi, Chitighaz dispun de software educațional pentru predare și învățare interactive pentru 8 discipline (matematică, biologie, chimie, fizică, istorie, economie, psihologie, literatură română), ce permit evaluarea elevilor și a competențelor dobândite de aceștia imediat după predarea lecției prin utilizarea testelor electronice și realizarea sau adaptarea de lecții electronice și a planurilor de lecție de către profesori. Profesorul are la dipoziție atât o bibliotecă de lecții multimedia interactive pe care le poate folosi la clasă, cât și posibilitatea de a crea propria lecție, beneficiind de instrumente specifice pentru editare. Astfel orele devin mai motivante, învățarea producându-se prin descoperire și experimentare, nu prin memorare și redare de informații.
"E-learning-ul a devenit pentru elevii români cel mai bun prieten, iar pentru profesorii acestora - asistentul care aduce inovație și plus valoare fiecărei lecții predate. Vrem ca interactivitatea și avantajele pe care le oferă lecțiile multimedia să îi ajute pe profesorii de etnie română din Ungaria să-i motiveze și mai mult pe elevi. Eu sunt foarte încrezătoare că odată descoperite funcționalitățile platformei de e-learning și beneficiile lecțiilor interactive, ele vor fi folosite cu încredere ca mijloace complementare în procesul de predare - învățare", declară Dana Vlădoiu, Training Project Coordinator la SIVECO România.