.

Polycom a lansat pe 2 noiembrie Polycom Unified Collaboration Solution pentru IBM Lotus Sametime, o nouă soluție de colaborare integrată pentru teleprezență și video desktop pentru mediul IBM Unified Communication and Collaboration (UC2). Soluția ajută companiile să-și îmbunătățească productivitatea, să accelereze procesul de luare a deciziilor și să reducă din costuri prin tăierea călătoriilor în interes de afaceri.

Soluția end-to-end combină platformele IBM Lotus Sametime și Polycom UC Intelligent Core™ cu soluțiile de teleprezență din portofoliul Polycom. Polycom, partenerii certificați și integratorii, inclusiv IBM Global Services oferă servicii de suport tehnic pentru a-și ajuta clienții să opereze cu ușurință această soluție integrată.

„Videoconferințele au fost dintotdeauna un element central pentru orice soluție de comunicare unificată și de colaborare", precizează Sandesh Bhat, Vice Președinte al departmentului de dezvoltare web și de colaborare, IBM. „Din moment ce soluțiile video se folosesc nu doar de către directori, integrarea Polycom cu IBM Sametime va duce la foarte multe beneficii printre care eliminarea călătoriilor în interes de afaceri, protecția mediului și va aduce economii semnificative pentru companii".

„Comunicarea unificată și colaborarea ajută oamenii să se găsească mai ușor, să fie conectați și să lucreze unii cu ceilalți", precizează Joseph Burton, Director de strategie și tehnologie Polycom. „Integrarea Polycom cu mediul IBM UC2 aduce instrumentele de colaboare video doar la un click distanță prin aplicațiile Lotus pe care milioane de oameni le folosesc în fiecare zi. Astfel se sporesc investițiile în comunicarea unificată, precum și profitul pentru fiecare dintre ele".

Îmbunătățește experiența utilizatorului Lotus Sametime prin doar un click

Soluția Polycom Unified Collaboration pentru IBM Lotus Sametime dă posibilitatea utilizatorilor să folosească teleprezența, soluțiile video, voce și cele unificate (voce combinat cu video) pentru contactele existente din IBM Lotus Sametime. Mai mult, prin versiunea de conferințe web Lotus Sametime, utilizatorii pot deschide Instant Meeting prin conferințe video sau voce și pot include o altă voce sau videoconferință ca parte a unei conferințe web prestabilite.

„Integrarea comunicării video și voce în mediul IBM UC va ajuta la crearea unei culturi de corporație mai colaborativă, prin interacțiunea între locații aflate la mare depărtare și în același timp prin reducerea costului cu călătoriile", a explicat Cindy Borovick, vice președinte comunicații corporate, International Data Corporation (IDC). „Clienții vor beneficia de cooperarea Polycom și IBM printr-o experiență integrată de folos consumatorilor finali și managerilor IT, alături de protecția investiției."

Profit pe investiție rapid

Polycom Unified Collaboration Solution pentru IBM Lotus Sametime asigură funcționarea versiunii Lotus Sametime 8.5.1 și a conexiunilor între aplicațiile Lotus și sistemele de teleprezență personale și imersive Polycom. Pentru extinderea oportunităților de colaborare și pentru a ajuta utilizatorii să obțină un profit rapid pe investiție, soluțiile sunt interoperabile cu ecosistemul vast de teleprezență și de video conferințe de astăzi.

Simplifică utilizarea și managementul

The Polycom Unified Collaboration Solution pentru IBM Lotus Sametime oferă o soluție completă, ușor de utilizat și de manageriat. Integrarea Polycom cu serverul Lotus Sametime nu modifică interfața utilizatorului, ceea ce presupune un training minim pentru folosirea sistemului. Prin aplicația Polycom Converged management (CMA™) administratorii IT pot manageria rețelele video Polycom și sistemele din rețeaua lor de comunicare unificată.

Servicii de comunicare unificată pentru IBM

IBM Global Technology Services (GTS) oferă servicii de comunicare unificată în toată lumea, inclusiv servicii de service produsele Lotus și integrarea acestora cu soluțiile Polycom. IBM Converged Communications Services pentru soluții personale de video desktop facilitează integrarea și utilizarea unor soluții complexe de comunicare unificată, dar și suport tehnic pentru toate soluțiile integrate Polycom pentru Lotus Sametime 8.5.1. În plus, IBM GTS oferă strategie, evaluări pentru rețele, design și servicii de implementare care pot fi utilizate pentru managerierea soluțiilor Polycom.

Oportunitate mare de creștere pentru partenerii de canal

Piața pentru soluțiile de comunicații unificate crește rapid și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru partenerii de canal. Conform studiului Forrester Research, piața globală pentru comunicare unificată va ajunge de la 3,75 miliarde $ în 2010 la 14,5 miliarde $ în 2015.

„Clienții care iau în calcul soluțiile de colaborare voce și video au nevoie tot mai mult ca aceste instrumente să se integreze în mediile de comunicare unificată", precizează Ted Thompson, Vice Președinte al departamentului de tehnologie la HB Communications, Inc. „Polycom și IBM oferă acum o soluție care pune la un loc toate aceste instrumente prin aplicațiile familiare și prin interfața Lotus Sametime. Sistemele Polycom sunt toate bazate pe standarde, iar platforma de comunicare unificată Intelligent Core poate fi adaptată în funcție de evoluția aplicațiilor. Acest lucru oferă o cale de migrație perfectă pentru clienți care se îndreaptă către comunicarea unificată și către colaborare. Suntem încântați să fim printre primii parteneri care oferă astfel de soluții clienților săi."

Soluțiile de integare Polycom cu IBM susțin strategia Polycom Open Collaboration Network, oferind soluții de colaborare interoperabile care asigură o flexibilitate crescută și protecția investițiilor pentru mediul de comunicare unificată.

Disponibilitate

Polycom Unified Collaboration Solution pentru IBM Lotus Sametime este acum disponibilă prin partenerii de canal Polycom. Pentru mai multe informații vizitați www.polycom.com/IBM.