.

Sony Ericsson a prezentat la Mobile World Congress 2011 de la Barcelona trei terminale cu Android de ultima generatie - Xperia Neo, Xperia Pro si Xperia Play. Sony Ericsson si-a stabilit un obiectiv extrem de indraznet: sa devina producatorul de telefoane Android numarul unu in lume.

Xperia Neo

Terminalul este orientat spre pasionatii de continut multimedia. Are un ecran cu diagonala de 3,7 inci (rezolutie 854 x 480) capabil sa redea 16,7 milioane de culori, procesor Snapdragon de 1 GHz, memorie interna de 320 MB (vine cu card de 8 GB inclus; capacitatea de stocare poate fi extinsa pana la 32 GB prin intermediul slotului microSD), camera de 8 megapixeli cu LED Flash, Wi-Fi, Bluetooth si radio stereo FM.

Neo va fi disponibil in culorile albastru, rosu si argintiu.

Xperia Pro (foto)

Terminalul tinteste segmentul de clienti business. Pe langa ecranul tactil, dispozitivul are si tastatura fizica Qwerty. Xperia Pro vine cu un procesor Snapdragon de 1 GHz, motor grafic Sony Bravia, ruleaza sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, include camera de 8 megapixeli cu LED Flash (capabila sa inregistreze video in format HD) si camera frontala de 2 megapixeli pentru apeluri video. Telefonul mai incorporeaza conexiuni Wi-Fi si Bluetooth, radio FM, sistem de administrare a fisierelor, player muzical si slot pentru card microSD (maxim 32 GB).

Telefonul va fi disponibil in culorile negru, argintiu si rosu.

Xperia Play

Este cunoscut si sub numele de PlayStation Phone. Va fi disponibil initial in luna aprilie in reteaua americana de telefonie mobila Verizon. Telefonul, cu ecran tactil, are butoane de control pentru jocuri care ies la iveala atunci cand este actionat sliderul.

Xperia Play are un ecran cu diagonala de 4 inci (rezolutie 854x480; 16,7 milioane de culori), ruleaza Android 2.3 Gingerbread, are procesor Snapdragon de 1 GHz, capacitate de stocare interna de 400 MB (vine cu card de 8 GB inclus; capacitatea de stocare poate fi extinsa pana la 32 GB prin inbtermediul slotului pentru card microSD), camera de 5 megapixeli cu autofocus si LED Flash, Wi-Fi si Bluetooth.