.

ESET a lansat o nouă generație de produse dedicate platformei din ce în ce mai populare Mac OS X: ESET Cyber Security Pro și ESET Cyber Security. Ambele produse ajută utilizatorii să își maximize nivelul de securitate și să se bucure în același timp de puterea de procesare a sistemelor Mac, având soluția posibilelor incidente de securitate la un clic distanță. ESET Cyber Security Pro le permite de asemenea părinților ce utilizează platforma Mac să configureze dispozitivele de acces la internet astfel încât să aibă control parental asupra activității online a copiilor. Suplimentar, pentru a-și proteja identitatea online în vreme ce fac cumpărături online sau tranzacții bancare utilizatorii Mac pot alege să blocheze toate conexiunile de intrare și ieșire în funcție de aplicație, servicii și numerele porturilor utilizate.

Ambele soluții asigură nivele suplimentare de securitate și protecție proactivă pentru Mac: sunt concepute să lupte în timp real împotriva amenințărilor concepute pentru platforma Mac OS X și să blocheze în același timp atacurile trans-platformă care au drept țintă sistemele Windows și Linux din mediile și rețelele în care sunt integrate sisteme de operare mixte. Atât ESET Cyber Security Pro cât și ESET Cyber Security oferă acum mai mult de doisprezece caracteristici noi sau îmbunătățite. ESET Cyber Security Pro este livrat împreună cu toate funcțiile ESET Cyber Security, plus Firewall Personal și unealtă de control și filtrare a accesului web, de tip Control Parental.

În testul de evaluare efectuat de către AV-Comparatives în 2012 noua generație ESET destinată Mac a fost apreciată drept "un produs foarte bine conceput". "ESET Cyber Security Pro este mai mult decât un simplu scaner de viruși și ne-a impresionat prin numărul extins de funcții. Suita de securitate oferă suplimentar un Firewall Personal, modul de Control Parental și funcții puternice de programare a activităților precum și funcții noi de monitorizare a proceselor care rulează. Suita ESET reprezintă unul dintre cele mai complete produse pe care le-am testat, iar interfața de utilizare a rămas în continuare clară și ușor de utilizat", se susține in evaluare.

"Datorită îmbunătățirilor aduse la nivel de performanță și a motorului de scanare avansat ThreatSense, ESET vă permite să vă bucurați de funcționarea fluentă a Mac-ului în timp ce vă jucați, vizionați filme sau utilizați alte funcții multimedia. Utilizatorul va beneficia de cea mai bună experință de utilizare și de o interfață care are nativ un design ce se integreaza perfect în cel al Mac-ului", spune Ignacio Sbampato, director de vânzări și marketing în cadrul ESET. Utilizatorii beneficiază de asemenea de valoarea adăugată adusă de către sistemul de licențiere Unilicense, care extinde protecția la toate sistemele de operare care rulează pe un dispozitiv și permite portarea licenței în cazul în care platforma se schimbă ulterior.

ESET Cyber Security adaugă un nou nivel de securitate funcționalităților de securitate pe internet încorporate de produsele Apple. Produsele ESET Cyber Security se concentrează pe detecția eficientă a conținutului malware prin utilizarea metodelor euristice avansate, tehnicilor de semnaturi virale și tehnologiei genetice și sunt proiectate pentru a folosi la minim resursele și a genera cât mai puține notificări; totul pentru a asigura protecția Mac-urilor și a le păstra performanța la nivel maxim. Un nivel final de protecție este întărit prin sistemul ESET de analiză reputațională numit ESET LiveGrid®.

Studiile arată că utilizatorii Mac nu sunt în general la curent cu tehnologiile și tehnicile de inginerie socială, a căror cunoaștere i-ar putea feri de atacuri, nu sunt de asemenea bine informați nici în legătură cu creșterea sau impactul pe care îl inregistrează conținutul malware destinat Mac. Un sondaj efectat în 2012 de către **Macworld Magazine Poll a arătat că mai mult de jumătate, mai precis 57.5%, din utilizatorii de Mac nu folosesc nici un fel de protecție antivirus. "A existat o creștere în volum a conținutului malware care vizează platforma Mac în ultimii ani, ce are deja un impact asupra utilizatorilor de Mac (de pildă atacul colectiv produs de troianul Mac din aprilie 2012), în special pentru că utilizatorii Mac, de cele mai multe ori, nu știu că pot să transmită mai departe ușor malware către prietenii care au PC-uri Windows", spune Stephen Cobb, ESET Security Evangelist. Dezvoltarea conținutului malware de acest tip, încă din 2004, este surprinsă în microsite-ul Straight Facts about Mac Malware , dezvoltat de o echipa de cercetători ESET care au analizat datele dintr-un raport Gartner*** pentru a evidenția nivelul de cunoștințe pe care îl are comunitatea Mac, aflată în permanentă expansiune, în relație cu conținutul malware care îi amenință.

O selecție a noilor beneficii și caracteristici ale ESET Cyber Security Pro și ESET Cyber Security

Menține siguranța copiilor pe internet cu modulul de Control Parental (disponibil în versiunea ESC Pro): Îi lasă pe copiilor să se bucure de partea bună a internetului, fără ca părinții să fie permanent îngrijorați de riscurile la care sunt expuși. Părinții pot utiliza funcția de filtrare a paginilor web, ce le permite să aleagă din profile predefinite (Copil, Adolescent, Părinte) sau sa definească unele conform dorințelor proprii. Au de asemenea posibilitatea să introducă în liste albe sau negre pagini web, pentru a fi blocate sau permise pe anumite conturi de utilizator.

Asigura datele sensibile împotriva furtului de identitate cu Firewall-ul Personal (numai în versiunea ESC Pro): noul firewall integrat blochează acccesul neautorizat de la distanță, pe laptopul dumneavoastă și vă permite să definiți o gamă largă de profile, fiecare cu configurări special asociate pentru o situație specifică.

Protejează utilizatorii față de amenințările din internet cu o protecție de tip trans-platformă. Oferă protecție efectivă împotriva malware-ului destinat Mac precum și împotriva amenințărilor destinate Windows, care nu sunt direct periculoase pentru utilizatorii Mac dar îi pot afecta pe cei cu care aceștia sunt în legatură; prietenii și membrii familiei ce folosesc Windows.

Instalare și funcționare automată sau configurare avansată la un clic distanță: Programul lucrează în fundal și solicită atenția utilizatorului doar când este strict necesar. Configurările avansate permit definirea unor personalizări ale profilului de securitate, adaptate oricăror nevoi.

Controlul mediilor de stocare portabile: Adaugă un nou nivel de protecție permițând utilizatorului să scaneze toate dispozitivele portabile (de tip USB, CD, DVD, Firewire) în fața amenințărilor potențiale.

Cloud-Powered Scanning (ESET LiveGrid®): Optimizează scanarea pe baza sistemului de introducere în liste albe a fișierelor sigure, prin intermediul bazei reputaționale din cloud. Această funcție limitează la minim numărul de alarme fals pozitive. ESET LiveGrid® identifică fișierele sigure de pe hard disk-ul utilizatorului îmbunătățind viteza de scanare pe măsură ce timpul trece.

Scanare Web și Email: Noi îmbunătățiri aduse agentului Proxy server pentru Email > POP3/IMAP și Web > scanare HTTP. Această funcție este integrată independent față de soluția clientului Mail/Web.

Pentru toate noile caracteristici și funcționalități vă rugăm să vizitați paginile de produs ESET Cyber Security și ESET Cyber Security Pro.

*AV-Comparatives, Mac Security Review, septembrie 2012: http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/mac-security-reviews/165-mac-security-review-oct-2012

**Macworld Magazine Poll, aprilie 2012: http://www.macworld.co.uk/mac/news/?newsid=3353110

***Gartner Report, ianuarie 2013: http://www.gartner.com/newsroom/id/2301715; și W3Schools OS Statistics and Trends: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp

Despre ESET

Fondată È‹n 1992, compania ESET este un furnizor global de soluții de securitate pentru consumatori finali și companii. Compania este un pionier și continuă să conducă în industria detecției proactive de amenintari informatice. ESET NOD32 Antivirus deține recordul mondial de distincții Virus Bulletin "VB100 Awards," fără să rateze vreodată detecția unui singur virus sau vierme, chiar de la începutul efectuării acestor teste în 1998. Compania ESET a fost nominalizată ca una dintre cele mai inovatoare companii din Europa în cadrul HSBC European Business Awards 2011 și deține numeroase distincții din partea AV-Comparatives, AV Test și alte organizații. ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security și ESET Cybersecurity pentru Mac sunt utilizate de milioane de utilizatori globali și sunt printre cele mai recomandate soluții de securitate din lume.