.

COSMOTE și Asociația ORICUM pentru Educație au anunțat pe 27 februarie 2008 lansarea unei noi sesiuni a programului Mentorship.ro, la care tinerii se pot înscrie din 27 februarie până în 8 martie, putând participa astfel la un program educațional, care îi pune în contact, prin intermediul unei platforme online, cu mentori - manageri de succes.

Odată cu această sesiunea de mentorat, vor fi inaugurate două secțiuni noi în portalul Mentorship.ro, prin care companiile membre pot anunța locuri de muncă vacante destinate tinerilor, precum și stagii de practică. COSMOTE a oferit participanților din portalul Mentorship posibilitatea de a se alătura echipei de Corporate Affairs a companiei, aplicând pentru pe poziția de Junior Media Relations sau cea de Trainee (practicant).

Noua sesiune de mentorat, care se desfășoară între 10 martie – 7 aprilie, este susținută de 41 de mentori. UniCredit Țiriac Bank s-a alăturat în acest program de educație non-formală, care oferă acces tinerilor la cunoștințe practice prin participarea în clase de mentorat susținute de profesioniști, manageri în companii și organizații românești sau multinaționale din domenii precum publicitate, marketing, relații publice, IT&C, bancar, media și educație.

Sesiunea anterioara a Mentorship.ro, care s-a încheiat pe 24 februarie 2008, a atras aproape 200 de participanți în clasele de mentorat, iar numărul utilizatorilor înscriși în Mentorship a crescut la peste 1600 de tineri, la numai 5 luni de la lansare.

Până în prezent, o parte din mentori au invitat participanții din clasele pe care le-au condus să viziteze companiile la care lucrează. Astfel, tinerii au putut afla detalii despre lucrul într-o multinațională, dar și despre atmosfera dintr-un astfel de mediu sau modul de organizare a unei corporații.