.

Peste o săptămână va avea loc cea de-a 5-a ediţie a conferinţei de testare software din Europa de Sud-Est – SEETEST 2016, organizată de către South East European Testing Board în colaborare cu ANIS şi Quality House.  Realizat pentru a doua oară în România, evenimentul va reuni pe durata a două zile - 15 și 16 septembrie, specialiști tehnici din comunitatea locală și internațională. Bilete cu discount special încă mai pot fi achiziţionate online pe situl evenimentului: http://www.seetest.org/index.php?page=registration.
 
Prima zi a evenimentului constă în 6 tutoriale, organizate în 3 sesiuni paralele, care vor oferi participantilor şansa de a învăţa aplicat de la unii dintre cei mai apreciaţi experţi în domeniul testării de software: Patricia McQuaid (California Polytechnic University, USA), Erik van Veenendaal (Improve Quality Services BV, Bonaire), Isabel Evans (Consultant, UK), Clive Bates (Experimentus, UK), Jen Leger & Linda Lemieux (BMM Test Labs, Canada) sau Yaron Tsubery (Enghouse, Israel). Mai multe informaţii despre conţinutul fiecărui tutorial sunt disponibile la http://www.seetest.org/index.php?page=tutorials .
 
 
Ziua de joi, 15 septembrie, se va încheia cu un eveniment de networking care le va oferi participanţilor şansa de a schimba idei şi de a interacţiona în mod direct cu invitaţii speciali şi profesioniştii prezenţi la SEETEST.
 
Cea de a doua zi a SEETEST 2016 va fi deschisă de Mitko Mitev (Conference Chair South East European Testing Board) şi va continua cu prezentarea lui Erik van Veenendaal, expert în testare recunoscut internaţional si fondator al Improve Quality Services BV, companie specializată în testarea şi managementul calităţii software-ului. Mai târziu Patricia McQuaid, profesor la Universitatea Politehnica din California, va prezenta bune practici pentru asigurarea calității independente în proiectele IT majore. 
 
Prezentările a 15 lucrări de specialitate realizate de membrii comunităţii regionale vor oferi audienţei oportunitatea de a afla mai multe despre automatizarea testării, îmbunătăţirea performanței și securitatea testării, calitatea proceselor de virtualizare, designul arhitecturii de testare, testarea agile şi testarea mobile. De asemenea, vor fi organizate trei sesiuni informative de către Waters Romania, The International Software Quality Institute Germany şi Quality House Bulgaria. 
 
Pe toată durata evenimentului participanţii SEETEST 2016 vor avea ocazia să discute cu experții prezenți pe scenă și în audiență prin intermediul aplicație mobile dedicate.
 
SEETEST 2016 este un eveniment organizat de South East European Testing Board în colaborare cu ANIS - Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii şi Quality House cu sprijinul iSQI, Endava Romania şi Quality House şi va avea loc pe 15 şi 16 septembrie la Hotel Novotel. Mai multe informaţii despre bilete şi preţurile acestora sunt disponibile online la http://seetest.org/index.php?page=visitors .
 
 
Despre ANIS
 
ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti și sprijină dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii şi creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Asociaţia a fost înfiinţată în 1998 şi numără în prezent aproximativ 130 de membri, care includ companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaţionale, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional.
 
Despre SEETB
 
South East European Testing Board (SEETB) a fost înfiinţată în 2005. Ca parte din International Software Testing Qualifications Board (ISTQB), SEETB dezvoltă programa naţională şi întrebările de examinare în concordanţă cu programa şi întrebările de examinare la nivel internaţional. SEETB este responsabil cu programul de certificare ISTQB Certified Tester în Europa de Sud-Est şi oferă examene de certificare în Bulgaria, România, Serbia şi Muntenegru. În plus, SEETB se ocupă de acreditarea furnizorilor de training ISTQB din regiune.
 
Despre Quality House
 
Înfiinţată în 2004, Quality House este o companie privată din Bulgaria având ca obiect principal de activitate asigurarea şi îmbunătăţirea calităţii software-ului, incluzând testarea, pregătirea profesioniştilor, consultanţa şi evaluarea, serviciile de outsourcing şi furnizarea de instrumente de testare automată. Având sediul în Sofia şi o sucursală în Plovdiv, Quality House este liderul de piaţă în testarea şi asigurarea calităţii software-ului în Bulgaria.