.

Neelie Kroes, Comisarul European al Agendei Digitale:

În aceste zile de incertitudine, în care toată lumea este îngrijorată cu privire la economie și la viitor, răspunsuri și soluții constructive, care pot declanșa creșterea economică și crea noi locuri de muncă în Europa sunt foarte cerute.

Văd o cale digitală înainte și la ieșirea din criză europeană. Eu cred că a crea o piață unică digitală în UE nu este doar o condiție preliminară pentru creșterea economică durabilă, dar deține o perspectivă promițătoare pentru creștere economică și a locurilor de muncă în Europa.

Eu nu sunt singura care crede în potențialul unei piețe unice digitale. Șefii de stat europeni au declarat, în mai multe rânduri, că Europa trebuie să aibă o piață unică digitală, care funcționează bine, până în 2015, în scopul de a genera o nouă creștere economică. Soluțiile tehnologice și marile idei sunt deja aici. Dar făcându-le să lucreze împreună și a le pune în aplicare în statele europene este provocarea cu care ne confruntăm astăzi.

Cum ne putem asigura că toată lumea din Europa are acces de mare viteză la conținut online de calitate peste tot, pe orice dispozitiv, în orice moment?

Cum putem furniza cele mai bune condiții cadru pentru întreprinderile europene, pentru a încuraja potențialul digital?

Cum se poate spori încrederea în universul digital, atât pentru întreprinderi cât și pentru consumatori?

Cum putem accesa potențialul enorm al  datelor, și să-l utilizăm pentru a alimenta motorul de creștere digitală?

Cu alte cuvinte, cum putem crea o piață cu adevărat unică, digitală, modelată pe piața unică, care sărbătorește 20 ani de activitate în 2012?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, unele dintre cele mai importante părți interesate din partea guvernelor europene, de afaceri, mediul academic, organizațiile și instituțiile europene se vor întâlni la o Conferință la nivel înalt, la Copenhaga, pe 27-28 februarie 2012. Conferința este organizată de președinția daneză și Comisia Europeană. Vom angaja toți participanții la o discuție animată cu privire la provocările și oportunitățile de a crea o piață unică digitală cu drepturi depline.