.

Recent, la sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, în contextul Președinției Strategiei Dunării preluată de România și aplicabilă pe întreg cuprinsul țării, a fost lansat cu succes Manualul ”Attractive Danube” proiect transnațional în cadrul Programului INTERREG, coordonat în România de URBASOFIA prin Dr. Urb. Pietro ELISEI, Expert în planificare și inovare urbană al Comisiei Europene.  
 
Drept urmare, având în vedere și succesul de care s-a bucurat în diverse instituții și locuri precedentul curs de tip post-universitar ”Expert European în Dezvoltare și Inovare Urbană - Smart City”, organizatorii invită la înscrierea la noua serie pe anul 2019 a acestui program preponderent de ghidaj practic și financiar, coordonat în parteneriat de Departamentul de Training și Consiliere al Asociației ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR), Agenția URBASOFIA și Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei și fondat în parteneriat cu Academia Română.
 
Cursurile se desfășoară online, în perioada lunilor ianuarie-aprilie 2019, prin intermediul unei platforme educaționale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil, incluzând 7 module cu studii de caz și exemple de bune practici. Certificarea se obține în urma unei evaluări finale care constă într-un test scris de evaluare la distanță, furnizat de organizatori.
 
Cursul se adresează în special următoarelor categorii: arhitecți șefi/funcționari în departamentele de specialitate ale orașelor, municipiilor și județelor; urbaniști; consultanți; planificatori; geodezi; specialiști îmbunătățiri funciare / ingineria mediului; cercetători; masteranzi; doctoranzi.
 
Printre temele de focalizare ale programului se numără: 
 
- Importanța Agendei Urbane UE și relevanța sa pentru teritoriul României; 
 
- Care sunt principalele inițiative UE referitoare la nevoile de dezvoltare ale orașelor în contextul promovării conceptului ”Smart City” 
 
- Prezentarea prin studii de caz și proiecte de succes a sistemului de informații SCIS (EU Smart Cities Information System)
 
- Principalele oportunități de finanțare și consiliere, în special pentru accesarea viitoarelor programe de finanțare europeană  
 
- Povești de succes legate de inovarea urbană, în special prin URBACT și UIA
 
Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere de pe pagina www.ciosuerd.houseofeurope.ro, conform principiului „Primul venit-primul servit”. Detalii suplimentare pot fi solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: ciosuerd@gmail.com ori telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.
 
Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Smart City Magazine, TVH. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Opinia Națională, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.