.

Oracle înnoiește întreaga sa linie de produse SPARC Enterprise Server și dezvăluie Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B cu Solaris pe arhitectura SPARC accelerând astfel principalele puncte de referință pentru foaia de parcurs SPARC Solaris. „Oracle accelerează atingerea obiectivelor din foaia de parcurs pe cinci ani pentru SPARC, printr-o inovare continuă în produsele oferite", precizează John Fowler (foto), Oracle Executive Vice President, Systems, Oracle. „Cu o familie SPARC Enterprise îmbunătățită, cuplată cu Solaris 11 Express și cu noua soluție SPARC bazată pe Solaris - Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B, Oracle ridică din nou ștacheta în a oferi cele mai fiabile, scalabile și sigure soluții din domeniu pentru computing de importanță critică."

Demonstrându-și angajamentul față de platforma SPARC, Oracle a extins această platformă anunțând sistemul special proiectat Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B cu Solaris pe arhitectura SPARC și a înnoit întreaga sa linie de servere SPARC.

Evidențiind performanța neegalată a serverelor sale SPARC, Oracle a anunțat recordul mondial pentru performanțele bazelor de date în OLTP folosind un benchmark TPC-C în care Oracle Database 11g rulează pe un SPARC Supercluster de la Oracle cu servere SPARC T3-4. Configurația Oracle a depășit de aproape trei ori cluster-ul de servere IBM Power 780 cu procesoare POWER7 și sistem de baze de date IBM DB2 9.7 și are un raport preț/performanță(1) cu 26% mai bun.

De asemenea, Oracle a dezvăluit SPARC Supercluster bazat pe servere SPARC T3. Dezvoltat folosind aceleași inovații care au dus la obținerea performanței OLTP demonstrate în benchmark-ul TPC-C, include cele mai noi componente hardware și software de la Oracle, printre care servere SPARC T3, acceleratoare criptografice integrate, soluții de stocare Sun FlashFire de la Oracle, rețelistică InfiniBand și produse Sun ZFS Storage Appliance de la Oracle.

În plus, Oracle a dezvăluit Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B cu Solaris pe arhitectura SPARC, un sistem integrat hardware și software, testat și reglat de Oracle pentru a rula aplicații Java și non-Java cu performanțe extreme. Acest sistem special conceput profită de scalabilitatea sistemului SPARC T3, de securitatea și de funcționalitățile cipului integrat.

Prin actualizarea liniei sale de produse SPARC T și Sun SPARC Enterprise M, Oracle accelerează atingerea principalelor puncte de referință evidențiate în foaia de parcurs pe cinci ani pentru sistemele cu Solaris pe arhitectura SPARC. Aceste puncte de referință includ:

Disponibilitatea întregii familii de sisteme de înaltă performanță SPARC T3, inclusiv a primului procesor de server SPARC T3 cu 16 nuclee din domeniu. Dezvăluite la Oracle OpenWorld 2010, sistemele oferă un design extrem de scalabil, de tip „systems on a chip" cu securitate integrată, rețelistică și I/O accelerat. În plus, generația viitoare de procesoare SPARC T4 rulează deja în laboratoarele de dezvoltare Oracle.

Extinderea parteneriatului de lungă durată cu Fujitsu și anunțul comun referitor la servere îmbunătățite Sun SPARC Enterprise M cu un nou procesor SPARC, care oferă protecție înaltă a investiției, extensibilitate și performanță crescută.

Anunțarea sistemului de operare Oracle Solaris 11 Express în noiembrie; un pachet cu suport complet, gata pentru intrarea într-un mediu de producție, care oferă acces imediat la caracteristici de importanță critică, inclusiv niveluri încă neatinse de fiabilitate și disponibilitate cu auto-reparare predictivă și funcții avansate de gestiune a software-ului care reduc semnificativ întreruperile de activitate planificate și neplanificate.

Seriile SPARC T și Sun SPARC Enterprise M sunt optimizate și integrate cu Oracle Solaris pentru fiabilitate și scalabilitate extreme și performanță îmbunătățită la rularea aplicațiilor enterprise; cele mai înalte niveluri de performanță sunt obținute atunci când se folosesc Oracle VM for SPARC, Oracle Fusion Middleware și Oracle Applications.

Pentru a contribui la succesul clienților săi, Oracle a lansat și o campanie de marketing care să prezinte modalitățile de optimizare a resurselor și a eficienței unui data center, dar și îmbunătățirea performanțelor aplicațiilor și a scalabilității acestora. Principalul element al acestei campanii este road show-ul Next-Generation Data Center, compus din aproape 100 de evenimente în mai mult de 35 de țări în perioada iulie-decembrie. Resurse și conținut suplimentar pot fi găsite în Centrul de informare virtual pentru data center-e optimizate.

Oracle oferă acum cele mai fiabile, scalabile și cele mai sigure soluții, integrate de la aplicații la disc, pentru computing de importanță critică și cloud computing.