Echipele de elevi din România și China au ocupat locuri de top în cadrul concursului internațional de proiecte de Data Modelling al Academiei Oracle. Concursul, deschis elevilor din instituțiile Academiei Oracle din întreaga lume, a invitat echipele să dezvolte modele de date care abordează provocări reale de business. "Academia Oracle are deosebita plăcere de a recunoaște rezultatele remarcabile obținute de echipa Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu" din România", precizează Brad Saffer (foto), Vicepreședinte, Corporate Citizenship Oracle. „Îi aplaudăm pe acești elevi dedicați și inovatori, care i-au devansat într-o competiție strânsă pe colegii lor din întreaga lume, făcând dovada abilităților de business și tehnologie necesare pentru a avea succes pe piața secolului XXI." Elevii au fost provocați să creeze o bază de date care să urmărească date oceanografice în sprijinul operațiunilor cotidiene de business.
O echipă internațională de experți voluntari din industrie și educație au evaluat fiecare proiect înregistrat în termeni de excelență în afaceri, tehnică și comunicații. Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, școlile din România au obținut primele două premii, în timp ce China a ocupat poziția a treia. Proiectele câștigătoare sunt următoarele:
oLocul I: Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu"
Profesor: Monica Grădinescu
oLocul II: Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu"
Profesor: Corina Ciobanu
oLocul III: Institutul de Tehnologia Informației Shenzhen
Profesor: Yunfan Lu
Elevii din primele trei echipe au primit fiecare burse între $1.000 USD și $250 USD, în funcție de locație. În plus, următoarele echipe au obținut mențiuni:
oColegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" (Dan Grigoriu), România
oTemasek Polytechnic Informacs and IT School (How Woan Ling), Singapore
oLiceul Național de Informatică Tudor Vianu (Marcel Homorodean), România
oȘcoala de Matematică, Știință și Arte din Arkansas (Daniel Moix), Statele Unite
oȘcoala Pregătitoare pentru Fete Elsnaria (Solaf Ahmed Ashour), Egipt
oLiceul Moon Area (Warren Kooi), Statele Unite
oColegiul Comercial Vienna 10 (Dr. Ute-Maria Oberreiter), Austria
"În cadrul proiectului nostru, am analizat și dezbătut fiecare idee. Am muncit din greu pentru a da tot ce am avut mai bun și suntem onorați că am primit acest premiu. Mulțumim Oracle pentru această oportunitate și așteptăm cu nerăbdare și alte competiții în viitor", precizează Monica Grădinescu, profesorul echipei câștigătoare a premiului I de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu".
Despre Academia Oracle
Inițiativele Academiei Oracle și ale Fundației pentru Educație Oracle se adresează unui număr de aproape 1,5 milioane de elevi din întreaga lume. Academia Oracle sprijină peste 1 milion de elevi din 93 de țări. Prin intermediul parteneriatelor cu școlile, autoritățile regionale și ministerele care cred într-o pregătire profesională timpurie, Academia Oracle îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilitățile de business și tehnologie necesare pentru o carieră în secolul XXI. Instituțiile participante pot integra software-ul Oracle de ultimă generație și aria curriculară în cursurile lor și utiliza oportunitățile de dezvoltare profesională de primă-clasă. Pentru mai multe informații, puteți vizita http://academy.oracle.com
Despre Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) este compania globală cea mai deschisă, integrată și completă de software și sisteme hardware pentru business (afaceri). Pentru mai multe informații despre Oracle, vizitați site-ul web la adresa oracle.com.