.

Oracle a anunțat disponibilitatea sistemului Oracle Big Data Appliance pentru a ajuta clienții să obțină beneficii maxime din informațiile de tip Big Data. Oracle Big Data Appliance este un sistem hardware și software special proiectat care încorporează distribuția Cloudera, inclusiv Apache Hadoop cu Cloudera Manager și o distribuție open source a mediului R. „Oracle Big Data Appliance, împreună cu Oracle Exadata, Oracle Exalytics și Oracle Exalogic Elastic Cloud, oferă cel mai mare și mai integrat portofoliu de produse pentru a ajuta clienții să obțină și să organizeze diferite tipuri de date și apoi să le analizeze împreună cu datele existente în organizație pentru a descoperi noi perspective și a lua cele mai informate decizii", precizează Cetin Ozbutun, vice president, Data Warehousing Technologies, Oracle.

Rulând pe Oracle Linux, sistemul oferă de asemenea Oracle NoSQL Database Community Edition și Oracle HotSpot Java Virtual Machine.

În același timp, Oracle a anunțat disponibilitatea Oracle Big Data Connectors, un produs software care ajută clienții să integreze cu ușurință datele stocate în Hadoop și Oracle NoSQL Database cu Oracle Database 11g.

Împreună cu Oracle Exadata Database Machine, Oracle Exalogic Elastic Cloud și Oracle Exalytics In-Memory Machine, Oracle Big Data Appliance cu Oracle Big Data Connectors oferă clienților baza necesară pentru achiziția, organizarea și analizarea informațiilor de tip Big Data în contextul tuturor datelor din organizație.

Sistemul special conceput face față necesităților prelucrării de informații de tip Big Data

Conceput pentru a simplifica implementarea și gestiunea proiectelor care se bazează pe informații de tip Big Data, Oracle Big Data Appliance se prezintă într-o configurație full-rack de 18 servere Oracle Sun cu un total de:

864 GB memorie principală;

216 nuclee de procesor;

648 TB capacitate de stocare brută;

conectivitate InfiniBand la 40 Gb/s între noduri și alte sisteme Oracle la cheie; și

conectivitate Ethernet 10 Gb/s pentru data centere

Acest nou sistem poate scala prin interconectarea mai multor rackuri printr-o rețea InfiniBand, permițând obținerea, organizarea și analizarea unor volume de date extrem de mari.

Oracle Big Data Appliance oferă distribuția Cloudera inclusiv Apache Hadoop, cea mai completă, testată, stabilă și mai răspândită distribuție de Hadoop în medii comerciale și non-comerciale (Vedeți anunțul asociat ).

De asemenea este inclusă și Cloudera Manager, prima aplicație de gestiune completă din domeniu pentru Apache Hadoop.

Lansat anterior, Oracle NoSQL Database este un sistem de baze de date distribuite axat pe chei/valori, conceput pentru a gestiona cantități masive de date. Scalează orizontal la sute de noduri cu înaltă disponibilitate. Oferă niveluri controlabile lățimi de bandă și latență, în timp ce necesită un nivel minim de administrare. Oracle Big Data Appliance poate rula atât Oracle NoSQL Database în varianta Community, cât și în varianta Enterprise.

Sistemul Oracle Big Data Appliance este proiectat pentru a ajuta clienții:

Să aloce rapid un sistem cu disponibilitate înaltă și foarte scalabil pentru a gestiona cantități mari de date;

Să ofere o platformă de înaltă performanță pentru organizarea, procesarea și analizarea informațiilor de tip Big Data în Hadoop și pentru folosirea mediului R pe surse de date brute; și

Să controleze costurile legate de IT prin preintegrarea tuturor componentelor hardware și software într-o soluție unică de tip Big Data care să completeze soluțiile de tip depozit de date din organizații.

Optimizarea integrării informațiilor de tip Big Data cu depozitele de date din organizații

Oracle Big Data Connectors este disponibilă pentru utilizare atât pe Oracle Big Data Appliance, cât și pe alte sisteme bazate pe Apache Hadoop. Pachetul include:

Oracle Loader for Hadoop, care folosește procesarea de tip MapReduce pentru a încărca eficient date în Oracle Database 11g;

Oracle Data Integrator Application Adapter for Hadoop, care permite ca Oracle Data Integrator să genereze programe Hadoop MapReduce printr-o interfață grafică ușor de utilizat;

Oracle Connector R, care oferă utilizatorilor mediului R acces nativ și de mare performanță la sistemul distribuit de fișiere al Hadoop (HDFS) și un mediu de programare de MapReduce; și

Oracle Direct Connector for Hadoop Distributed File System (ODCH), care permite motorului SQL din Oracle Database să acceseze ușor datele stocate în Hadoop Distributed File System.

Oracle Big Data Connectors și Oracle NoSQL Database sunt disponibile ca produse de sine stătătoare, independente de Oracle Big Data Appliance.