.

Orange a incheiat un parteneriat cu ASE, in baza caruia directori din companie vor prezenta studentilor notiuni practice, care sa completeze studiile teoretice ale acestora mentioneaza Ioana Marcu, director de resurse umane al operatorului de telefonie mobila. "In afara parteneriatului vechi cu Politehnica, vom avea un parteneriat cu ASE pentru facultatile de Finante, Marketing si Cibernetica pentru a completa educatia teoretica cu cea practica. Manageri din Orange vor prezenta notiuni practice despre marketing, controlul costurilor sau contabilitate pe baza practicilor din companie. Scopul nostru este de a pregati studentii sa faca fata la angajare. Acestia invata prea multa teorie, fara sa stie mai nimic despre situatiile reale dintr-o companie", precizeaza Marcu la conferinta "Profilul HR-ului in 2012", organizata de Ziarul Financiar.

 

Parteneriatul va fi lansat in toamna, odata cu inceperea anului universitar 2012-2013. "Deja am cerut curiculele de invatamant pentru a veni cu notiuni practice la cele teoretice care vor fi predate studentilor. De asemenea, vom amenaja un colt in ASE unde studentii vor putea vedea cursurile noastre online", a adaugat Marcu.

 

Ea a aratat ca in acelasi timp compania deruleaza un program de intership in cadrul caruia in acest an circa 300 de tineri vor putea face stagii de practica in cadrul companiei, cu durata de la trei saptamani la trei luni. "Anul trecut am avut 70 de studenti in cadrul acestui program, din care 6-7 au fost angajati in companie. Nu acesta este scopul acestui program, ci pentru a pregati mai bine tinerii sa faca fata la angajare. Toate companiile mari ar trebui sa faca aceste programe", a precizat Marcu.

 

Ea apreciaza ca piata resurselor umane este in continua schimbare si ca viitorii angajati sunt total diferiti fata de cei actuali. "Noii angajati isi doresc o cariera, timp liber, bani, calatorii, un job interesant", a spus Marcu.

 

Directorul Orange a adaugat ca reducerea costurilor nu trebuie sa mai aiba la baza scaderea numarului de angajati. "Nu putem continua sa taiem 2-3 oameni de ici-colo si dupa un timp sa ai nevoie de zece oameni pentru proiecte care aduc bani. Trebuie sa mutam resursele in zona in care ne trebuie, organizational vorbind nu mai suntem in postura de a taia posturi", a adaugat Marcu.

 

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila, cu peste zece milioane de clienti. Compania are 2.700 de angajati.