.

Orange România dă startul la înscrierea studenților și a masteranzilor în cea de-a treia ediție a programului de practică Orange First Step. Anul acesta programul va cuprinde 3 sesiuni de practică: sesiunea de Paște (2-30 aprilie), sesiunea de vară (iulie, august, septembrie) și sesiunea de Crăciun (decembrie 2012). „Extinderea programului Orange First Step vine ca răspuns la numărul mare de solicitări primite din partea studenților. Din interviurile pe care le-am avut cu aceștia, am observat că își doresc să participe la stagii de practică profesională deoarece îi ajută să dobândească abilități și competențe specifice, să își lărgească rețeaua de contacte pe plan profesional și să se orienteze mai ușor în alegerea unei profesii potrivite. În plus reprezintă o experiență valoroasă pe care o pot adăuga în CV și care le va da pe viitor o șansă mai mare la angajare", precizează Ioana Marcu, HR Director, Orange România.

Pentru a se înscrie la prima sesiune din aprilie ce va avea loc în departamentul Retail, studenții și masteranzii trebuie să completeze formularul de pe site-ul www.orange.ro/first-step/ până la 2 martie 2012. Toți cei care vor fi selectați pentru locurile de practică, vor fi invitați în București pentru a participa la un training introductiv în lumea Orange, precum și la un workshop despre carieră.

Pe toată durata programului de practică, studenții vor fi asistați de un tutore care îi va ajuta să își dezvolte abilitățile de comunicare, atât în relația cu echipa, cât și cu clienții.

La finalul perioadei de practică, toți absolvenții Orange First Step vor primi o adeverință de practică pe care o pot folosi la facultate. În plus, cei mai dedicați pot primi de la mentorii personali recomandări pentru viitoarele oportunități de angajare și o diplomă pentru implicarea în acest program.

În cele două ediții Orange First Step desfășurate până în prezent au fost selectați peste 140 de studenți și masteranzi care au încheiat cu succes programul de practică. Cea de-a doua ediție Orange First Step a inclus în program 33 de magazine Orange din țară[1].

Investiția în educație este una dintre prioritățile Orange de responsabilitate socială corporativă. În plus față de programul Orange First Step, compania mai organizează anual Orange Educational Program, un parteneriat de tradiție cu Universitatea Politehnică din București, prin care studenții beneficiază de burse și de cursuri de specialitate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.orange.ro/first-step/ sau pe pagina de Facebook a Orange România.

 

[1] Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea