.

HP prezintă serverele HP ProLiant G7 cu procesoare AMD Opteron 6200, modele care îmbunătățesc cu până la 30% eficiența, scalabilitatea și performanța centrelor de date pentru a susține încărcături virtualizate de mari dimensiuni și de baze de date.(1) "Pentru multe companii, nevoia de a crește performanța și eficiența datelor, reducând simultan extinderea necontrolată a infrastructurii IT, creșterea complexității și a costurilor asociate centrelor de date reprezintă în continuare o provocare", precizează McLeod Glass, director de marketing, Industry Standard Servers and Software, HP. "Serverele HP ProLiant G7 cu procesoare AMD Opteron seria 6200 livrează un nou nivel de densitate a procesoarelor pentru a susține cele mai complexe aplicații, cu mai puține noduri și cu un consum mai mic de energie electrică."

Lider pe piața serverelor de 61 de trimestre consecutive,(2) HP șia extins gama de servere standard ProLiant x86 cu cinci echipamente noi: HP ProLiant BL465c G7, HP ProLiant BL685c G7, HP ProLiant DL385 G7, HP ProLiant DL585 G7 și HP ProLiant DL165 G.

Serverele HP ProLiant G7 cu procesoare AMD Opteron seria 6200 folosesc 2.048 de procesoare pe rack și cu 33% mai multe procesoare menite să susțină procesarea a mai multor încărcături complexe în același timp, oferind astfel una dintre cele mai mari densități de nuclee din lume și asigurând o performanță cu până la 35% mai bună față de serverele din generații anterioare.(3)

Noile servere pot susține cel mai rapid sistem dual socket de gestiune a bazelor de date, garantând o îmbunătățire cu până la 40% a ratei de transfer față de generațiile anterioare de servere HP ProLiant cu procesoare AMD Opteron.(4)

Serverele HP ProLiant G7 cu AMD Opteron oferă costuri semnificativ mai mici pentru fiecare mașină virtuală în comparație cu generațiile anterioare de servere cu AMD Opteron, ajutând astfel companiile să valorifice toate beneficiile virtualizării.(5) Noile servere asigură recuperarea investiției în numai 30 de zile prin consolidarea serverelor fizice dual socket la un raport de 23 la 1, crescând semnificativ numărul de mașini virtuale susținut pe o singură platformă de tip blade. (6)

"Suntem bucuroși că lansarea serverelor HP ProLiant DL385 G7 bazate pe AMD Opteron seria 6200 ne permite să le oferim clienților noștri o mai mare densitate a mașinilor virtuale, făcând posibilă, de asemenea, realocarea de procesoare dedicate pentru aplicații în timp real cum ar fi Microsoft Lynk," precizează Robert Adie, director al Digital IP, un client HP. "Valorificând colaborarea dintre HP și AMD, putem să răspundem cerințelor clienților noștri, reducând la minim amprenta fizică și necesarul de energie electrică al echipamentelor și oferind, în același timp, și un preț foarte mic."

Noile servere HP ProLiant G7 mai includ HP Integrated Lights-Out (iLO 3), un instrument de administrare a serverelor care permite monitorizarea de la distanță pentru costuri de întreținere mai mici. În plus, noile servere oferă HP Virtual Connect, o soluție ce le permite clienților să conecteze cu ușurință serverele și mașinile virtuale la orice rețea, reducând cu până la 95% extinderea necontrolată a infrastructurii IT 7)

Mai multe informații despre serverele HP ProLiant cu procesoare AMD Opteron sunt disponibile pe www.hp.com/go/proliant/amd.

Infrastructura Convergentă HP reprezintă elementul de bază pentru realizarea conceptului de companie Instant-On. Într-o lume permanent conectată, companiile Instant-On încorporează tehnologia în toate activitățile care deservesc clienții, angajații, partenerii și cetățenii pentru a răspunde instant nevoilor lor.

Cel mai important eveniment HP pentru clienți, HP DISCOVER, va avea loc între 29 noiembrie și 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezintă companiilor modul prin care pot iniția procesul de transformare într-o companie Instant-On.

(1) Bazat pe teste interne HP: HP ProLiant cu AMD Opteron seria 6200 comparate cu HP ProLiant 4P cu AMD Opteron seria 6100

(2) "Q2 ‘11 Worldwide Server Tracker," IDC, Aug. 24, 2011.

(3) Bazat pe teste interne AMD: indicii de performanță AMD pentru procesorul standard AMD Opteron seria 6200 cu 16 nuclee comparat cu procesorul standard AMD Opteron seria 6100 cu 12 nuclee.

(4) Bazat pe teste HP și AMD.

(5) Test intern HP de virtualizare: memorie de 1,600-MHz de la AMD Opteron seria 6200 comparat cu memoria 1,333-MHz de la AMD Opteron seria 6100.

(6) Bazat pe teste interne HP pentru DL585 G7 comparat cu DL360 G4 și pentru DL385 G7 comparat cu DL380 G4.

(7) Bazat pe testare internă HP: Sunt 217 componente în configurația tradițională, prin comparație cu soluția HP Virtual Connect FlexFabric.