.

SES ASTRA, o companie a SES a semnat pe 1 aprilie un acord cu operatorul TV și de telecomunicații slovac Towercom pentru utilizarea unui transponder suplimentar pe poziția sa orbitală 23.5 grade est. Towercom va folosi capacitatea suplimentară începând cu data de 1 iunie 2011 pentru a consolida pachetul de programe transmis de Skylink în Slovacia și Republica Cehă, cu conținut suplimentar. "Suntem foarte încântați că am semnat acest acord pentru o capacitate suplimentară cu Towercom. Acest lucru confirmă perspectivele noastre pozitive pentru Europa Centrală și de Est, unde ne așteptăm la o creștere în continuare, mai ales datorită ritmului dinamic al domeniului digital și televiziunii de înaltă definiție. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu Towercom și să dezvoltăm oferta Skylink în Republicile Cehă și Slovacă", precizeaza Norbert Hölzle, Chief Commercial Officer SES ASTRA.

Cu noul contract, Towercom folosește un total de patru transpondere pe poziția orbitală ASTRA 23.5 grade est pentru piețele din Slovacia și Cehia. De la relansarea sa în anul 2008, Skylink a dezvoltat în Slovacia și Republica Cehă o platformă de televiziune de top, oferind o mare varietate de programe de televiziune digitală de înaltă definiție livrate prin satelit. Până în prezent, Skylink a distribuit peste 1,3 milioane de smart carduri în Slovacia și Republica Cehă.

"Obiectivul nostru este de a oferi servicii inovatoare și de înaltă calitate. Prin urmare, vom coopera cu cel mai bun furnizor de servicii prin satelit, SES ASTRA ", precizează Roman Fischer, președintele consiliului de administrație al Towercom. „Numărul tot mai mare de clienți Skylink dovedește că suntem pe drumul cel bun."