.

Peste 250.000 de elevi și studenți, 4.000 de profesori, 1.400 de unități de învățământ preuniversitar și 23 de universități din țară au accesat în anul școlar și universitar 2016-2017 programele Junior Achivement în România, precizează ministrul Educației, Pavel Năstase (foto), citat de Agerpres. "În momentul de față în România încercăm să repunem pe tapet această formă de învățământ sub o denumire mai apropiată de abordarea românească, și anume învățământul profesional dual. Ca ministru al Educației am găsit un interes enorm din partea industriei, din partea zonei de business din România pentru a participa la această formă de învățământ. Este evident faptul că fără partenerii din zona economică, din zona de business, din industrie, o asemenea formă de învățământ nu se poate dezvolta. Sunt convins că în orice țară din lume și inclusiv din România, pe lângă cei care învață lucrând, este valabilă și cealaltă metodă, să muncim învățând sau în așa fel încât oamenii să aibă cele două variante de a alege atunci când au în față o carieră profesională", precizează Năstase cu prilejul unei gale organizată de Junior Achivement.
 
Potrivit ministrului, stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, întrucât reprezintă "un motor al bunăstării oamenilor și comunităților".
 
Pavel Năstase a spus că în programele școlare este cuprinsă încă de la vârstă fragedă componenta de educație antreprenorială.
 
"Sub deviza "Investește în Educație" au fost puse la dispoziția instituțiilor de învățământ peste 50 de programe și proiecte naționale, internaționale de tip learning by doing destinate elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal, universitar", a mai susținut ministrul.
 
Cea de-a VII-a ediție a Galei JA Hall of Fame — "Investește în educație" a avut loc miercuri seară la Ateneul Român în prezența ambasadorului SUA, Hans Klemm, eveniment în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte participante la concursul din acest an.
 
JA "Compania Anului" este ce mai mare competiție europeană de antreprenoriat adresată tinerilor care doresc să își transforme o idee de afacere într-un pilot sau un start-up împreună cu prietenii și colegii lor.
 
Anul acesta, peste 150 de start-up-uri create de elevi și studenți cu potențial antreprenorial au intrat în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory?.